27 / 04 / 2024

Başakşehir'deki bir arazinin satışıyla ilgili bazı iddialar mecliste!

Başakşehir'deki bir arazinin satışıyla ilgili bazı iddialar mecliste!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunan bir arazinin satışına dair bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bulunan bir arazinin satışına dair bazı iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Sütlü, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sütlü,''Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Sütlü, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Kiptaş'ın önceki yönetimi tarafından Başakşehir ilçesinde bulunan bir arazinin satın alınması için alınan karardan bir gün sonra başka bir şirketin bu araziyi satın aldığı ve daha yüksek bir rakama birkaç hafta içerisinde tekrar Kiptaş'a satıldığı bilgisi basına ve kamuoyuna yansımıştır.''

Başakşehir deki bir arazinin satışıyla ilgili bazı iddialar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü'nün soruları:
1-Arazinin  Kiptaş  tarafından satın alınacağı bilgisinin ilgili şirket tarafından nasıl edinildiğine yönelik herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılacak mıdır? 

2-Araziyi satın alan şirket daha yüksek bir rakama tekrar Kiptaş'a hangi şartlarda satmıştır? 

3-Kiptaş yönetim kurulu başkanı ve üyeleri araziyi daha yüksek bir rakama satın almayı hangi gerekçelerle kabul etmiştir? 

4-Kiptaş tarafından yüksek bir rakama satın alınan arazinin projesi ve maketleri hazır olmasına rağmen neden sonradan yeşil alana çevrilmiştir? Yapılan bu işlemler ne kadarlık bir kamu zararına yol açmıştır?

5-Bakanlığınız olarak söz konusu iddialar hakkında bir inceleme başlatacak mısınız? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 
 


Geri Dön