19 / 03 / 2024

Başaran Ulusoy: Türkiye'nin turizm hedefi 36 milyar dolar!

Başaran Ulusoy: Türkiye'nin turizm hedefi 36 milyar dolar!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya ve Irak'taki olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen 42 milyon turisti aşacaktır. Ülkemize 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanacaktır" dedi.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını ve 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanmasını beklediklerini söyledi. 


Ulusoy yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kış turizmi yapılan önemli dağlarının olduğunu, bunlar arasında da Erciyes Kayak Merkezi'nin ön plana çıktığını belirtti.


Buralarda sadece kış turizmi kısıtlamasına gidilmeden 12 ay boyunca turizm yapılmasını amaçladıklarını vurgulayan Ulusoy, "Kışın kullandığımız kayak merkezlerimizde 12 ay 365 gün turizm yapmalıyız. Özellikle Erciyes biçilmiş kaftan. Bizim için önemli bir merkez. Buraya 4 yıldızlı 5 yıldızlı tesisler yapılıyor. Özellikle dağın yapısını bozmadan kış sporlarına uygun bir şekilde yapılmasını arzu ediyoruz ve yazın da buraların aktif olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Küresel ısınmanın etkisiyle sıcaklıkların artmasının Erciyes'i cazibe merkezi haline getireceğine dikkati çeken Ulusoy, herkesin yazın sığınacak yere ihtiyacı olduğunu, bu anlamda Erciyes'in uluslararası arenada da Türkiye'yi ön plana çıkaracağını ifade etti. 


2015'te 42 milyon turisti aşacağız 


Başaran Ulusoy, bu yıl her türlü olumsuzluklara rağmen sektördeki büyümeyi olumlu bulduklarını dile getiren Ulusoy, şunları kaydetti: 


''Turizmdeki geçen seneki rakamları yüzde 1,5-2 revize ettik. Bu sene yüzde 4-5 arasında büyüme bekliyorduk, şu anda bütün olumsuzluklara rağmen sektördeki büyümemiz yüzde 2-3'e ulaştı. Suriye, Tunus, Fas, Cezayir, Mısır, Libya ve Irak'taki olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye bu yıl 42 milyon turisti aşacaktır. Yine turizmden ülkemize 35-36 milyar dolar döviz girdisi sağlanacaktır.'' 


Son yıllarda turizm amaçlı gezen Türk vatandaşlarının sayısında da artış olduğunu dile getiren Ulusoy, ''En önemlisi kendi vatandaşlarımıza tatil yaptırma imkanının çoğaldığını, erken rezervasyonlarda bunların ön plana çıktığını görüyoruz. Artık benim insanım da geziyor. 78 ülkeye turist gönderiyoruz. 14 milyon insanımızdan 8 milyonu yurtdışında, 6 milyonu yurt içinde geziyor'' diye konuştu. 



Dünya


Geri Dön