25 / 04 / 2024

Başaranlar mermer üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyor!

Başaranlar mermer üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyor!

Pazara sunduğu ürünler kadar imalat çeşitliliğini de ön planda tutan Başaranlar Mermer, yaklaşık 40 taş çeşidini tüketici ile buluşturuyor. Halen üretiminin yüzde 60'ını ihraç eden firma, yurtiçinde de otel, rezidans ve alışveriş merkezleri gibi projeleri



Pazara sunduğu ürünler kadar imalat çeşitliliğini de ön planda tutan Başaranlar Mermer, yaklaşık 40 taş çeşidini tüketici ile buluşturuyor. Halen üretiminin yüzde 60'ını ihraç eden firma, yurtiçinde de otel, rezidans ve alışveriş merkezleri gibi projelerin yapımına hizmet veriyor.


Doğal taş ürünlerine yönelik birçoğu kendi ocaklarından olmak üzere 40’a yakın taş çeşidini son kullanıcı ile buluşturduklarını belirten Başaranlar Mermer Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Asude Serter, “Markamızı muadillerinden ayıran temel özellik pazara sunduğumuz mermer çeşitliliğinin fazla olması kadar, imalat çeşitliliğinin de fazla olması. Fabrikamızda büyük ebatlı plakalarla birlikte, mermer fayanslar, duvar kaplamaları, gibi bir çok ürün ve isteğe bağlı özel imalatlar yapılabiliyor” dedi.


Aile şirketi olarak 1990 yılında mermer sektöründe faaliyet göstermeye başladıklarını ileten Asude Serter, mermer sektörünün gelişimine paralel olarak büyüme gösterdiklerini bildirdi. Serter, dış pazarda daha çok Denizli’nin tescilli ürünü olan ‘Klasik Traverten’ ile öne çıktıklarını söyledi.


Firmanın, başta Çin, Suudi Arabistan, ABD, Rusya, Avrupa ülkeleri, Latin Amerika ve Türk cumhuriyetleri başta olmak üzere, üretiminin yüzde 60'ını ihraç ettiğini kaydeden Asude Serter, “Yurtiçinde de otel, rezidans ve alışveriş merkezleri gibi projelerde kendimizi gösteriyoruz” diye konuştu.



Dünya Denizli İş Dünyası 


Geri Dön