26 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık!

Başbakan Erdoğan: 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da yaptığı toplu açılış töreninde ulaşımda geliştirdikleri hizmetlere değinerek 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve havalimanı sayısını da 52'ye ulaştırdıklarını kaydetti...




Ulaşımda gerçekleştirdikleri hizmetlere değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. 


Göreve geldiklerinde 26 havalimanı olduğunu şimdi bu sayının 52'ye ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin her yerine git. Bunlar durup dururken olmadı. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de bunlar olabilir mi?" diye konuştu. 


Gıda ve tarımda her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini bildiren Erdoğan, barajlar ve göletlerin cumhuriyet tarihinde görülmemiş şekilde yaygınlaştığını anlattı. 


Göreve geldiklerinde 9 vilayette doğalgaz olduğunu şimdi bu sayının 72 vilayete çıktığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Ben burdan Ayşe, Fatma, Hatice bacıma soruyorum, ömrünüz annelerinizin, sizlerin hep evin bodrumundan kömür taşımakla geçti. Öyle mi? Kömür atıklarını o külleri o kokuyu hep teneffüs etmekle geçti. Bu yakışır mıydı bu millete. Medeni olmak bu muydu? Bizi susuzluğa, çöplere, hava kirliliğine mahkum ettiler. Bu zihniyet CHP zihniyettir. CHP iktidarlarında bunu gördük. Ama şimdi bunların hepsi ortadan kalktı. Hamdolsun tertemiz, pırıl pırıl bir Sakarya var. Havasıyla tertemiz, çöpüyle falan tertemiz bir Sakarya var. Bugün açılışını yaptığımız içme suyu arıtma tesisiyle suyu tertemiz bir Sakarya var" ifadesini kullandı. 


Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:


"İnşallah şimdi bir adım daha atıyoruz, Ankara-İstanbul YHT'de Sakarya'ya inşallah şurada bir kaç ay içinde 'merhaba' diyor. Benim milletime layık olan bu. Sakaryama layık olan bu. Daha iyileri olacak, daha güzelleri olacak, Cengiz Topel'e geliyoruz uçakla, oradan Sakarya'dayız. Niye bunlar yapamadı, bunların böyle bir sevdası aşkı yok. Biz size sevdalıyız, sevdalı. Bizim bu millete aşkımız var. Bunu kıskanıyorlar, dert burada. Ama evelallah bunları da aşacağız. Şurada 90 gün var, 90 gün geceli gündüzlü çalışmaya var mıyız? Evelallah." 


Erdoğan, konuşmasının ardından alanda bulunanlara, "birileri duysun, duymaları lazım" diyerek, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini tekrarlattırdı.


Erdoğan daha Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin dünya ve Avrupa şampiyonu olan iki sporcusuna Büyükşehir Belediyesince hediye edilen, anahtar ve tapularını teslim etti. 


AA


Geri Dön