29 / 03 / 2024

Başbakan Erdoğan Van'da toplu açılış törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan Van'da toplu açılış törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan, Van'da 1.5 milyar TL'yi bulan yatırımın toplu açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, iki yılda Van depremi için kullanılan kaynağın 5 milyar TL'yi bulduğunu söyledi..



Başbakan Erdoğan, Van'da 1.5 milyar TL'yi bulan yatırımın toplu açılışını yaptı. Erdoğan, "Depremin ardından 2 yılda, şehirde 5 milyar liralık yatırım yaptık" dedi Başbakan Tayyip Erdoğan, Van'da yapılan ve toplam değeri 1.5 milyar TL'yi bulan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi. Depremden sonra geçen iki yılda yapılan yatırımların toplam değerinin 5 milyar TL'yi bulduğunu ifade eden Erdoğan, Van'ın kendi tersanesinde ürettiği iki feribotun da gelecek yıl hizmete gireceği müjdesini verdi. Erdoğan, depremden hemen soma bakanların bürokratları ile Van'ı yeniden inşa etmek için çalışmaya başladıklarını ifade ederken, "Van'ı hiçbir zaman kendi kaderine bırakmadık" dedi. 


KADERİNE BIRAKMADIK



Erdoğan, Van Beşyol Meydam'ndaki toplu açılış töreninde şunları söyledi: "Depremden hemen soma tüm imkânlarımızla Van'ın yardımına koştuk. Depremin olduğu gece Van'daydık. Gece Erciş'e geçtik. Sokak sokak dolaştık. Bakanlarımız burada adeta karargah kurdu. Yoğun bir çalışmayı STK'larla beraber yürüttüler. Ben o çalışmaları hiçbir zaman unutamam. O bir akıncı, kardeşlik ruhuydu. Van'ı asla kendi kaderine bırakmadık. Burası bizim canımızdır." 


TARİHÎNDE BÖYLE YATIRIM YOK 


Van'ı depremden soma adeta yeniden inşaa ettiklerini de belirten Erdoğan, iki yılda Van depremi için kullanılan kaynağın 5 milyar TL'yi bulduğunu söyledi. 


"Van tarihinde böyle bir yatırım görmedi" diyen Erdoğan, "Çünkü yeni bir Van inşa etmemiz gerekiyordu. Asla durmayacak, bununla yetinmeyeceğiz. Şehrin tüm yaralarını sarana kadar çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 


Yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim kurumları yüzme havuzları, sağlık ocakları, 112 istasyonları, aile sağlığı merkezleri, bölünmüş yollar yaptık. Çeşitli altyapı yatırımlarının yanında TOKİ'nin 267 milyon liralık yatırımla tamamladığı 2 bin 644 konutu bugün hizmete açıyoruz." » Başbakan Recep Tâyyıp Erdoğan Pencap Eyaleti 


Tek kalemde  1.5 milyarlık toplu açılış


Başbakan temasları sırasında vatandaştan yoğun ilgi gördü. Deniz kenarına milyonluk tersane "VAN denizi olan bir kentimiz" diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Varsın haritalarda göl diye geçsin. 


Biz sizlerin dediği gibi 'Van Denizi' diyoruz. Bölgedeki demiryolu taşımacılığı denizin üzerinden yapılıyordu. Trenle yük dolu vagonlar geliyor. Orta Asya'dan gelen yükler Batı'ya, Batı'dan gelen yükler Doğu'ya Van Denizi üzerinden taşmıyor. Burada da zorluklar vardı. Fi tarihinden kalan 2 feribot 12 vagon taşıyordu. Sadece burası değil, ülkemiz rekabetten kaybediyor. 'Bu Van'a yakışmaz' dedik. Van Denizi kenarına bir tersane yaptık. Yatırım bedeli 221 milyon olan her biri 50 vagon taşıyan iki feribotu burada inşa ediyoruz. Bu çalışmalar sonucunda gemi başına 400 ton olan taşıma kapasitesi 2 bin tona çıktı. 



'Şehirde 18.628  konut insa ettik' 


TOKİ'NİN Van'da inşa ettiği toplu konut sayısının 18 bin 628'e ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, "Biz ne söz vermiştik, 17 bin 489. Bu rakamı aştık. 

Ayrıca pek çok fabrikanın yanında 100 milyon liralık 2 otel ve 127 milyon liralık yatırım olan Edremit Aşkale Çimento Fabrikası yeni üretim hattı da bu yatırımlar arasında bulunuyor" dedi. 



Sabah


Geri Dön