16 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da toplu açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da toplu açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’da yapımı tamamlanan 2 katrilyon 754 trilyon lira tutarındaki 50 kalem eserin ve hizmetin toplu açılış törenine katıldı. Tören Elazığ İzzet Paşa Meydanı’nda gerçekleşti.



Elazığ İzzet Paşa Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 71’lik bir oy oranıyla bizi destekleyen Elazığ’a şükranlarımı sunuyorum. Gakkoşlar bizi bu tarihi seçimde mahcup etmedi, inşallah biz de onları mahcup etmeyeceğiz. Siz bize kucak açtınız, vefa gösterdiniz, bizim de kollarımız, gönlümüz, yüreğimiz sonuna kadar size açık kalmaya devam edecek” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 369 dersliği, 2 adet 400 yataklı pansiyonu, 2 adet spor salonu, Fırat Üniversitesi’nin okul binalarını, tekno kentin laboratuvarlarını, Harput bin kişilik öğrenci yurdunun resmi açılışını yaptıklarını söyledi.


Elazığ’a yapılan yatırımlar


Ayrıca çeşitli bakanlıkların ve onlara bağlı kurumların hizmet binaları, hizmet merkezlerinin açılışlarını da yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaştırma Bakanlığımız; Elazığ-Maden, Elazığ-Kömürhan, Elazığ-Keban yolları ile üst geçitler, viyadükler, tüneller, il yolları inşa etti. Bunların resmi açılışlarını bugün gerçekleştiriyoruz. İl Özel İdaremizin, belediyelerimizin şehrimize kazandırdığı çok güzel eserler, çok güzel hizmetler bulunuyor. 11 ay önceki Elazığ ve bugünkü Elazığ gelişerek devam ediyor. Daha da güzelleşiyor, daha da güzelleşecek inşallah. TOKİ, 160 adet afet konutunu tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti, onları da bugün hizmete alıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, yap-işlet-devret modeli ile tam 1 katrilyon 536 trilyon lira yatırım bedeli olan Beyhan-1 Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile 615 trilyon lira yatırım bedeli olan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santralini Elazığ’la birlikte ülkemize kazandırdı. Hayırlı olsun. Bu önemli tesislerin açılışını da bugün buradan gerçekleştiriyoruz. Evet, tam 2 katrilyon 754 tirlyon liralık bir yatırımı, 50 kalem eseri böylece Elazığ’ımızın hizmetine sunmuş oluyoruz. Tüm bu yatırımların, tüm bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetlerin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi.


“Uzun inci bir yoldayız gidiyoruz, gündüz gece, uzun ince bir yoldayız, gideceğiz gündüz gece” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 17 bilim adamı ve münevverle birada olduklarını, Başkanlık Sistemi, Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye’yi konuştuklarını, onların değerlendirmelerini dinlediğini, kendi görüşünü ifade ettiklerini belirterek, Elâzığ’da bu konuda hasbihal etmek, dertleşmek istediğini söyledi.


“Harput’u yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir proje başlatıyoruz”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı sırasında da Elazığ’a yapılan yatırımların takipçisi olacağını belirtti. Elazığ’ın en önemli değerlerinden olan Harput’u yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir proje başlatıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle Harput’u ülkemizin ve dünyanın kültürel mirası olarak tescil edecek cazibe merkezi haline getireceklerini belirtti.


Elazığ’a Şehir Hastanesi


Hazar Gölü’nü turizme kazandırma çalışmalarının sürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elazığ’a bir şehir hastanesi sözümüz vardı, hukuki birtakım sorunlar sebebiyle gecikme yaşandı, fakat şimdi hepsi aşıldı. 1040 yataklı hastanenin inşasına başlandı. Ağın Köprüsü’nün, Kömürhan Köprüsü’nün ve Tüneli’nin, Gülüşkür Köprüsü’nün inşaat çalışmaları sürüyor. Elazığ’da geçtiğimiz 12 yılda 322 kilometre bölünmüş yol yapıldı ve ildeki toplam bölünmüş yol uzunluğu 355 kilometreye çıktı. Yine demir yolları baştan sona elden geçirildi, yenilendi.  TOKİ  tarafından inşa edilen 7634 konutla bu alanda çok önemli hizmetler gerçekleştirildi. Son olarak, ciddi sıkıntılara sebep olan Şorşor Deresi’nin ıslahıyla ilgili projenin ihalesi yapıldı, yakında inşasına başlanıyor. Bunları niçin anlatıyorum biliyor musunuz? Bir şehrin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için önce onun altyapısını kurmak gerekiyor. Burada üretilen ürünün, verilen hizmetin diğer bölgelere kolayca ulaşımını sağlayamazsanız, eğer sağlamazsanız yatırımcı gelmez, yatırım olmayınca istihdam olmaz. İnsanlara en iyi eğitim imkânlarını, sağlık imkânlarını, konut imkânlarını, sosyal hayat imkânlarını sağlamazsanız yine kimseyi burada tutamazsınız. Biz gerek bugüne kadar yapılan yatırımlarla, gerek yeni projelerimizle işte bunun altyapısını kurmaya çalışıyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda, açılışı gerçekleştirilen hizmetlerin Elazığ’a önemli katkılar sağlaması, bu eserlerin, hizmetlerin hayırlı olmasını dileğini ifade ederek emeği geçenleri tebrik ettiğini söyledi.


TOKİ Haber


Geri Dön