26 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan Denizli'de toplu açılış törenine katıldı!

Başbakan Erdoğan Denizli'de toplu açılış törenine katıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çınar Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 11 yılda Denizli'nin bambaşka bir çehreye kavuştuğunu, kabuklarını kırarak dünyaya açıldığını ve vizyon şehri haline geldiğini belirtti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Büyükşehir yasasını Anayasa Mahkemesine götüren anamuhalefet partisi yarın gelip de Denizli'de ne diyecek? Biz bu yasayla daha iyi mi yönetiriz diyecek? Sen buna karşı çıktın, şimdi hangi yüzle bu konu için buraya geliyorsun" dedi.


Erdoğan, Çınar Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, son 11 yılda Denizli'nin bambaşka bir çehreye kavuştuğunu, kabuklarını kırarak dünyaya açıldığını ve vizyon şehri haline geldiğini belirtti. Erdoğan, bugün de kentte tarihi bir günü gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Bugünkü törenle 270 milyon lira tutarındaki 49 ayrı eser ve tesisin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, daha sonra Pamukkale Üniversite geçeceğini, burada da hem yeni eğitim öğretim yılının hem de üniversiteye kazandırılan 47 milyon tutarındaki 10 ayrı tesisin açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi. 


Yarın ise Denizli'nin değişik ilçelerinde olacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Usta sen bizi yalnız bırakma" sloganlarına, "Buradayım, buradayım" karşılığını verdi.


Yarın ilk olarak Sarayköy'de Kızıldere Jeotermal Elektrik Santrali'nin resmi açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, bu tesisin değerinin ise yaklaşık 450 milyon lira olduğunu bildirdi. Erdoğan, söz konusu yatırımı Denizli'ye kazandıran Zorlu Grubu'na teşekkür etti. Yine özel sektör tarafından 60 milyon liralık yatırımla kente kazandırılan Tekden Hastanesini de yarın hizmete açacaklarını belirten Erdoğan, akabinde ise Tavas'ta toplam 17 milyon lira maliyeti olan kamu yatırımlarının toplu açılışını yapacakları bilgisini verdi.


Tavas'tan Acıpayam'a geçeceklerini orada ise 21 milyon liralık toplu açılış gerçekleştireceklerini kaydeden Erdoğan, "Son olarak Çivril'e geçeceğiz. Orada da 14 milyon lira yatırım maliyeti olan çeşitli tesislerimizin açılışını yapacağız. Bütün bu açılışlarımızı ele aldığımızda Denizli'ye bu gelişimizde 876 milyon liralık 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi. 


Milli Eğitim Bakanlığı ile hayırsever vatandaşların hem merkezde hem de ilçelerde yaptırdığı 6 okul, 2 pansiyon, 4 spor salonu ve bir halk eğitim merkezini de açacaklarını bildiren Erdoğan, Denizli Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen 83 aracı da hizmete alacaklarını söyledi. 


Kente kazandırılan 84 eserde emeği geçen bakanlıklara, il özel idaresine, belediyelere, özel sektör kuruluşlarına teşekkür eden Erdoğan, eserlerin Denizli halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. 


-"Verdiğimiz sözü tuttuk"-


Başbakan Erdoğan, 13 Mayıs 2011'de, Denizli'de düzenledikleri mitingde "Denizli'ye bir sözümüz var" dediğini anımsatarak, "17 Eylül'de geldik. Hem toplu açılış törenini yaptık, hem de ne dedik? Sözümüzü Denizli'ye tazeledik. Kasım ayında da Denizli'ye verdiğimiz sözü tuttuk. 14 şehrimizle birlikte Denizli'yi, Büyükşehir statüsüne kavuşturduk" diye konuştu.


Gelecek mart ayında Denizli'nin, büyükşehir belediye başkanını seçeceğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:


"Bu ne demek? Yani Denizli'de merkezden en uzak yerleşim birimine kadar bütün ilçelere, mahallelere, köylere her yer mahalle statüsüne kavuşuyor. Hem büyükşehirden hem ilçe belediyelerden inşallah çok daha kaliteli, yoğun hizmet akacak, en ücra köşedeki o mahalle olan köye. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ödenekleri artıyor. Böylece hizmetleri yoğunlaştıracağız. Denizli inşallah bir bütün olarak, koordineli olarak hem de çok hızlı şekilde büyümeye, kalkınmaya devam edecek. Büyükşehir Belediyeniz de şimdiden hayırlı olsun diyorum."


-"Neredeyse yapıldığı günden bu yana yenilenmemiş"-


İzmir-Denizli demiryolunun Türkiye'nin ilk demiryolu hattı olduğunu anımsatan Erdoğan, yapımına 1856'da İzmir'den başlanan hattın, 1890'da Denizli'den Afyonkarahisar'a doğru devam ettiğini anlattı. Erdoğan, "Ancak ne bu yollar ne bu yolar üzerinde bulunan her biri bir mimari şaheseri istasyon binaları, gar binaları neredeyse yapıldığı günden bu yana yenilenmemiş öylece kalmıştı" diye konuştu.


İstasyonların büyük bir kısmını aslına uygun restore ettiklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:


"İzmir-Aydın-Denizli-Afyon demiryolunu ülkemizde ürettiğimiz raylarla yeniledik. Az bir işimiz kaldı, onu da kısa sürede bitireceğiz. Bu yenilemeler nedeniyle geçici süreyle seferini durdurduğumuz Pamukkale ekspresini, Göller ekspresini yeniden daha modern vagonlarla yakında hizmete alıyoruz. Bunun yanında ülkemizin en büyük lojistik merkezlerinden birini Denizli'de, Kaklık'ta inşa ettik. Buradan Denizlili sanayicimizin, iş adamlarımızın yükleri toplanacak, yenilediğimiz yollar sayesinde de eskiden yarım günde gittiği yolu çeğrek günde giderek  İzmir  Limanı'nda olacak."


-"Biz sizleri Allah için seviyoruz"-


"Biz sizleri Allah için seviyoruz. Sizlere bizim gerçekten farklı bir aşkımız, sevdamız, heyecanımız var" diyen Erdoğan, AK Parti iktidarının bütün yönetici kadrolarının bu hizmet aşkıyla yandığını söyledi.


Bu hizmetlerin gereğini yerine getirmek için burada olduklarını anlatan Erdoğan, Denizlililere, gösterdikleri nezaket ve hassasiyet için teşekkür etti. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Burada gerek merkezi yönetim olarak gerek Nihat Bey (Zeybekçi) döneminde, gerek şu anda Osman Bey (Zolan) ile birlikte gerçekten genel, yerel el ele çok büyük hizmetleri götürdük götürüyoruz. İnşallah şimdi büyükşehir olacak Denizli daha büyük hizmetleri görecek. Artık en ücra köşedeki köy, köy değil mahalle olacak. Altyapısıyla üst yapısıyla artık planlar farklı olacak ve hani modern anlamda şehircilik var ya işte bu proje, bu yasa budur. Bu yasayı biz getirdik. Anamuhalefet buna karşı çıktı. Anayasa Mahkemesine götürdüler. Peki bu büyükşehir yasasını Anayasa Mahkemesine götüren anamuhalefet partisi yarın gelip de Denizli'de ne diyecek? Biz bu yasayla daha iyi mi yönetiriz diyecek? Sen buna karşı çıktın, şimdi hangi yüzle bu konu için buraya geliyorsun?


Belediyecilik bizim işimizdir. Bakınız bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldi. Biz neyin olması gerektiğini orada yaşayarak gördük ve İstanbul'u hamdolsun İstanbul yaptık. Aynı şekilde Ankara'sında, Adana'sında, Gaziantep'inde bütün bu adımları atarak geldik."


Büyükşehir sayısının 16'dan 30'a çıktığını ve Türkiye'nin yüzde 75'inin bu 30 şehirde olduğunu belirten Erdoğan, "Birlikte çalışmaya var mıyız, hazır mıyız" diye sordu. Erdoğan, daha sonra kalabalıkla birlikte "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısını söyledi.


Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Denizli'de eğitim tesisleri yaptıran hayırsever iş adamlarına teşekkür plaketi sundu. 


Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli ve çevre illerin milletvekilleri ile yapımı tamamlanan eser ve hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.


Açılış töreninin ardından Erdoğan, Denizli Belediyesini ziyaret etti.


AA


Geri Dön