19 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor!

Binali Yıldırım: Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını ve bölünmüş yolların hayat kurtardığını ifade etti...




İçişleri Bakanı Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gaziantep AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.


- "Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Türkiye'nin son 11 yılda destan yazdığı bir dönem yaşadığını söyledi.


İktidarları döneminde cumhuriyet tarihinde hatırda kalacak hizmetlerin birer birer hayata geçirildiğini, 6 bin kilometrelik bölünmüş yolun üzerine bir 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:


"Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Şu anda yollardaki trafiğimiz iki kat fazla, kazaların sayısı üç kat artmasına rağmen ölümlerde, hayat kaybında yüzde 52 azalma oldu. Bunlar bölünmüş yollar sayesinde gerçekleşti. İki bin 500 kişinin hayatı kurtuldu bu yollarda. Bir vatandaşımızın hayatını bile kurtarmaya bu yollar katkı sağladıysa vesile olduysa bu bile her şeyin üzerindedir."


Yıldırım, iletişimi Türkiye'de Afrika seviyesinden alıp Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuklarını ifade ederek, "Bir süre önce Fransa'daydım. İletişimi bizden daha kötü. Şu anda hem iletişim hızı, hem internette Türkiye liste başında. Sosyal medyada liste başında. Telefon konuşmasında Avrupa'da açık ara öndeyiz" şeklinde konuştu.


- Ortadoğu'ya hızlı tren bağlantısı


Bakan Yıldırım da Gaziantep'e önemli miktarda yol yaptıklarını, kenti Hatay'ın Hassa ilçesi üzerinden İskenderun'a ulaştıracak ve güzergahı 90 kilometre kısaltacak yeni yol çalışmaları olduğunu kaydetti.


2023 hedeflerinde Gaziantep'e hızlı trenin ulaşacağını aktaran Yıldırım, şunları söyledi:


"İnşallah bölgede işler düzelir Suriye düzelirse ver elini Halep, Şam, Maan ve Medine. Suriye'deki olaylar çıkmadan önce bunun hazırlığını yapmıştık. Antep ve Halep'i yarım saate düşürecek projemiz hazır. Hicaz demiryolu başlangıcı. Şu anda Suudi Arabistan, Mekke Medine yapıyor. Ondan sonra Taif bağlantısı da var. Ürdün'den Maan'dan geçecek ve bizim hatla birleşecek. Ecdadımız bunu yüz yıl önce yapmış. O gün Sultan Abdülhamid 5 yıl öncesinden bu hattı yapmış ve bitirmiş. Bir kuruş da yabancı bankalardan para almamış. Tamamen İslam aleminin topladığı paralarla bu yol yapılmış. Belki de Osmanlı'nın çöküşünü hızlandıran proje bu olduğu da uzmanlarca söyleniyor."


AA










Geri Dön