19 / 04 / 2024

Başbakan Erdoğan: Filyos Limanı bir Türkiye projesidir!

Başbakan Erdoğan: Filyos Limanı bir Türkiye projesidir!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminden beri beklenen, bölgenin geleceğini değiştirecek Filyos Limanı Projesi'ni nihayet hayata geçirdiklerini belirtti...




AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminden beri beklenen, bölgenin geleceğini değiştirecek Filyos Limanı Projesi'ni nihayet hayata geçirdiklerini belirterek, "Burası Türkiye'nin 3. büyük limanı olacak. Limanın sadece altyapı inşasında Zonguldak'ta, Karabük'te, Bartın'da 3 bin kişi çalışacak. Uzun vadede bölgede 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. Filyos Limanı özellikle Zonguldak, Karabük ve Bartın illerimizi ilgilendiriyor ama aslında bir Türkiye projesidir" dedi.


Başbakan Edoğan, şöyle devam etti:


"Filyos Limanı Projesi'ni nihayet hayata geçiriyoruz. Proje, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit döneminden beri beklenen, bölgenin geleceğini değiştirecek olan bir proje. Filyos Limanı sadece Karadeniz Bölgesi'nin değil İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesinin de projesidir. Filyos Limanı'nın hayata geçmesiyle İstanbul Boğazı'ndaki gemi yükü azalacak, Kocaeli, Sakarya'daki liman rahatlayacak. Burası Türkiye'nin 3. büyük limanı olacak. Ankara'ya en yakın liman olacak. Bu nedenle  Ankara  ekonomisini de etkileyecek uluslararası özelliği olan bir liman olacak. Limanın sadece altyapı inşasında Zonguldak'ta, Karabük'te, Bartın'da 3 bin kişi çalışacak. Uzun vadede bölgede 15 bin kişiye istihdam sağlanacak. Filyos Limanı özellikle Zonguldak, Karabük ve Bartın illerimizi ilgilendiriyor ama aslında bir Türkiye projesidir. Filyos Limanı'nın 810 trilyon liralık altyapı ihalesini değerlendirme süreci devam ediyor. 810 trilyon... İnşallah önümüzdeki 2 aya kadar yapımına, inşaata başlıyoruz."


- "Kılıçdaroğlu, senin Filyos'u da aklın almaz"


Erdoğan, 3 yıl içerisinde altyapı inşasını tamamlamayı hedeflediklerini, üst yapı işlerini de yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceklerini, bu projenin sıradan olmadığını, 2023 hedefleri projelerinin en önemlilerinden olduğunu söyledi.


Liman projesinin bölgenin çehresini değiştireceğini dile getiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Zonguldak'a gelerek bu projenin yapılamayacağından bahsettiğini aktardı.


"Sen bizim yaptıklarımızı hayal bile edemezsin. Kılıçdaroğlu hiç Marmaray'ı kullandın mı? Boğaz'ın 62 metre derinliğinden geçiyor, kullandın mı? Senin aklın o işi almaz. Sen yüksek hızlı trene bindin mi? Onu da aklın almaz. İstanbul-Ankara, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir her yer devam ediyor" diyen Erdoğan, şimdi Marmaray'ın güneyinden bir tane daha iki katlı tüp geçit yaptıklarını, inşaatın devam ettiğini anlattı.


Erdoğan, Boğaz'a 3. köprüyü de yaptıklarını, kulelerinin yükseldiğini, köprünün 4 gidiş, 4 geliş olduğunu, ortasında tren yolu bulunduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu bunu aklın alır mı? Senin Filyos'u da aklın almaz" ifadelerini kullandı.


İzmir'de Filyos'tan daha büyük Çandarlı Limanı'nı yaptıklarını bildiren Erdoğan, "Bunların hayatında 3 koyunu bile gütmek yok. Kaybedip gelirler. Bu Kılıçdaroğlu SSK'yı batıran adam değil mi? Ne çileler çektik hatırlarsınız değil mi?" dedi.




AA


Geri Dön