25 / 04 / 2024

Başbakan Yıldırım'dan Konya'ya hastane müjdesi!

Başbakan Yıldırım'dan Konya'ya hastane müjdesi!

Konya Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Yıldırım, hastane müjdesi verdi. 



Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre; Başbakan Binali Yıldırım, Mevlana Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım, konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Selçuklu Devleti'nin başkenti Konya'ya geldiğini söyledi.


Başbakan Yıldırım, toplu açılışı yapılan 50 projenin arasında konutlar, spor tesisleri, tarım yatırımları, su projeleri, okullar, hastaneler ve üniversitelerde derslikler bulunduğunu söyleyerek; "Konya'nın ihtiyacı olan her türlü hizmet, bu açılışta var. Bugün Akşehir Yaylabelen Barajı'nı hizmete alıyoruz. Selçuklu'da yaklaşık 117 milyon değerinde kongre merkezini, Meram'da sosyal tesisleri, sağlık merkezini, Karatay'da hanım kardeşlerimiz için lokaller, Beyşehir, Çumra, Ereğli, Karapınar, Derebucak, Sarayönü'nde yol ve cadde düzenlemelerini yapıyoruz. Altınekin, Çeltik, Kulu, Selçuklu, Güneysınır ilçelerinde yapımı tamamlanan hastaneleri açıyoruz. Bütün bu eserler Konyamıza hayırlı, uğurlu olsun. Konya'yı geleceğin marka şehirlerinden biri yapmak için 15 yıldır durmadan, yorulmadan çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Çünkü Konya, bizim baş tacımız. Burada Konya'ya neler yaptığımızı anlatmaya zaman, kelimeler yetmez. Konya bizi bilir, biz Konya'yı biliriz." şeklinde açıklama yaptı.


"Hizmetin adı bu, fazla söze hacet yok"

Yıldırım, Konyalılara verilen sözlerin tamamını yerine getirdiklerinin altını çizerek;  "Konya'da 15 yıl önce bölünmüş yol miktarı ne kadardı, bir hatırlayın. 15 yıl öncesine gidelim, 150 kilometre bölünmüş yolumuz vardı, şimdi bin kilometreyi geçtik. İşte hizmetin adı bu, fazla söze hacet yok. Bildiğiniz gibi Konya'nın ticareti, sanayisi ve ulaşımı için çok önemli olan çevre yolunun yapımına başladık. Bu yıl sonunda Karaman-Ereğli bağlantısı tamamlanmış olacak. Ayrıca Seydişehir-Manavgat arasındaki Tınaztepe tünelleri de yapılıyor. Hayırlı olsun." ifadelerinde bulundu.


Konya'ya 15 yılda  9'u hastane olmak üzere 74 sağlık tesisi hizmete alındı. Bu projelere ek olarak da Karatay'a şehir hastane inşa edilecek. 


"Tıp fakültesi 2018'de tamamlanacak"

Başbakan Yıldırım Konya'da bir de hastane müjdesi verdi. Aralık ayında Konya şehir merkezinde, 600 yataklı Numune Hastanesinin, Ereğli, Beyşehir ve Seydişehir'de 250 yataklı birer hastanenin yapılacağını müjdeleyen Yıldırım, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesinin de 2018'de tamamlanacağını söyledi.


Necmettin Erbakan Üniversitesi-Meram Metro Hattı projesi tamamlandı. 21 kilometrelik metro hattının yapımı yakında başlayacak. Konya Yüksek Hızlı Tren Garı'nın yapımı gelecek yıl tamamlanacak. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı ise 2018'de açılacak. 


 


Geri Dön