18 / 04 / 2024

Başiskele turizmin merkezi olacak!

Başiskele turizmin merkezi olacak!

İstanbul' a yakınlığı, kış sporlarının yapılmasına müsait, trekking, atv ve paintball gibi sporların yaygın olarak kullanıldığı bir ilçe olma özelliğiyle diğer turizm bölgelerinden daha cazip...



BAŞİSKELE, Kocaeli il sınırları içinde bulunan bir tarafı İzmit Körfezi, diğer tarafı 1200 metre yüksekliği olan dağlarla kaplı maviyle yeşilin buluştuğu bir kent. İstanbul'a yakınlığı, kış sporlarının yapılmasına müsait, trekking, atv ve paintball gibi sporların yaygın olarak kullanıldığı bir ilçe olma özelliğiyle diğer turizm bölgelerinden daha cazip. Şifalı suya sahip termal kaplıcaları ve turistik dinlenme tesisleriyle şifa arayanların adresi olan ilçede, olağanüstü görüntülere sahip tarihi kanyonlarıyla, yaz aylarında güneşin batışını seyredebiliyorsunuz. 


TURİZMİN MERKEZİ BAŞİSKELE 


Yerel yönetimlere örnek olacak vizyon projelere imza atan Başiskele Belediyesi, ilçeye değer katmaya devam ediyor. Başiskele'de, yeni projeler ve yeni yatırımlar Belediye Başkan'ı Hüseyin Ayaz'ın önderliğinde aralıksız olarak sürüyor. Başiskele Belediyesi'nin öncülük yaptığı dev projelerle kentsel dönüşüm sağlanırken, marka değerini de zirveye taşıyor. Beş yıldızlı termal otel The NESS ile VVellbornLuxury Otel ile hareketlenen bölge önümüzdeki yıllarda 7 yıldızlı Residance, 5 yıldızlı Hiltongibi marka otellere de ev sahipliği yapacak. Bu yatırımlar ise Başiskele'nin gelişiminde ve değişiminde önemli yer alacak. 

Başiskele bundan sonra da Kocaeli'nin yükselen değeri olmaya devam edecek. 



EĞİTİME %100 KESİNTİSİZ DESTEK 


Geleceğin teminatı çocuklara büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, ihtiyaç sahibi okullara bakım ve onarım çalışmaları noktasında desteklerini sürdürüyor. Başiskele Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü çalışmalar kapsamında Yeşilkent İlköğretim Okulu'nda güzel bir çalışmaya imza attı. Okul bahçesinden yola inen merpenlere taş parkeler döşeyen ekipler, okulun bahçe duvarının da üstünü çitlerle döşeyerek modern bir görünüm kazandırdı. 



MARMARA'NIN TERMAL YILDIZI 



KOCAELİ'NİN ilk 5 yıldızlı termal oteli, konumu, şifalı suyu. hizmet anlayışıyla Başiskele'nin sınırlarında yükselmiş ve bölgeye gelen misafirlerine neler sunabileceğinin bir göstergesi oldu. Toplam 5 bin metrekarelik termal ve 5PA merkezine sahip olan ote.l ihtişamlı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Ayrıca bin kişilik büyük kongre merkeziyle Kocaeli'de bir ilk olma özelliği taşıyor. 


Akşam Ek





Geri Dön