25 / 04 / 2024

Başkent Voleybol Salonu 6 Şubat'ta açılacak!

Başkent Voleybol Salonu 6 Şubat'ta açılacak!

Türk voleybol tarihinde bir ilk olacak "Başkent Voleybol Salonu" 6 Şubat Cumartesi günü yapılacak bir dizi etkinlikle hizmete sunulacak. Temeli 8 Nisan 2009'd



Temeli 8 Nisan 2009'da atılan ve temel atma töreninden 10 ay sonra hizmete girecek tesisin açılış töreninde şarkıcı Demet Akalın, konser verecek.

Ayrıca Shaman Dans Grubu da 35 kişilik ekibiyle "Renklerin Buluşması" adında bir gösteri sunacağı açılışa, yoğun protokol katılımının beklendiği, Avrupa Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer'in yöneteceği tek setlik gösteri maçlarında Avrupa ve Türk voleybolunun 50 yaş üzeri efsane isimlerinin buluşacağı öğrenildi.

Açılışta ayrıca bayanlar ve erkeklerde Milli Takım ile yabancılar karması arasında "All-Star 2010" maçları yapılacak. Aroma Birinci Liglerinde forma giyen yerli-yabancı oyuncuların mücadele edeceği "All-Star" maçları da yer alacak.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Türkiye'de ilk kez bir spor branşının kendine ait bir salonu olduğunu belirterek, "Sanırım bu voleybol için Avrupa'da da ilk olacak. Başkent Voleybol Salonu öncelikli olarak voleybola daha sonra da tüm branşlarda Türk sporunun hizmetine hazırdır" dedi.

Karabıyık, açılışta havai fişek gösterisi yapmayı da istediklerini, ancak salonun karşısında hastane bulunduğu için vazgeçtiklerini söyledi.

-"YAPTIKLARIMIZ ZATEN GÖREVİMİZ"-
Karabıyık, TVF Yönetim Kurulu tarafından salona kendi isminin verilmesinin istendiği hatırlatıldığında, "Bu konuda yoğun bir istek vardı ama bence bu bize yakışmaz. Ben hayattayken böyle bir şey olsun istemem. Sonuçta biz federasyonun imkanlarını ve adını kullanarak voleybola hizmet ediyoruz. Yani yaptıklarımız zaten görevimiz" diye konuştu.

Başkent Voleybol Salonu'nun çok donanımlı bir kompleks olduğunu anlatan Karabıyık, şöyle devam etti:

"Ana binanın yanı sıra antrenman salonu olarak kullanılacak Beştepe Spor Salonu, Selim Sırrı Tarcan'dan bile daha yeterli bir salon. Ölçüleri yetmediği için Selim Sırrı Tarcan'da Avrupa kupaları maçları yapılamıyor ama buranın antrenman salonunda bile Avrupa kupası maçları oynanabilir. Ayrıca son teknolojinin kullanılacağı performans laboratuvarı bu konuda büyük bir açığı kapatacak. Sporcuların tüm ölçümleri burada yapılabilecek. Laboratuvarda konusunda uzman kişiler çalışacak. Sporla bilim iç içe olacak. Plaj voleybolu maçları da burada yapabilecek. 70 yataklı otelde milli takım kafileleri, deplasman için gelen takımlar, hakemler kalabilecek. Eğer müsait bir durumdaysa diğer spor branşlarının kafileleri de yararlanabilir otelden. 3 bin metre kare kapalı, 6-7 bin metre kare civarında da açık otopark mevcut. 16 derslikli Spor Lisesi ise gelecek öğretim yılında açılacak. Burada 210 öğrencilik pansiyon bulunuyor."

Lisanslı voleybolcular ve idarecilere ücretsiz olan açılışın bilet fiyatları öğrenciler için 10, yetişkinler için de 20 TL olarak belirlendi.
AA


Geri Dön