16 / 04 / 2024

Batman Gültepe'deki 600 kişilik yurt inşaatı tamamlandı!

Batman Gültepe'deki 600 kişilik yurt inşaatı tamamlandı!

Kentsel dönüşümde GAP'taki eski yapılar yararlandı. 5 lisenin bir arada bulunduğu Gültepe mahallesi Esentepe mevkiine 600 kişi kapasiteli erkek ve kız yurdu binaları tamamlandı.



Batman hava limanı bitişiğindeki mevcut binalara her hangi bir yaptırımlarının olmayacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen, "Bazı iller de bizim durumumuzda Söz konusu yapılara dokunulmayacak" dedi. 


YAPILARA DOKUNULMAYACAK


İMARDAN sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen hava limanı bitişiğindeki mevcut yapılara her hangi bir yaptırımın uygulanmayacağını ifade etti. Sivil Havacılık Kurumu'nun Mania uçuş alanı kapsamında radar sinyalini kesecek yapının bölgede bulunmadığını anımsatan Başkan Yardımcısı Ekmen, "Batman hava limanı çevresinde mevcut yapılaşmalara yönelik yaptırımımız söz konusu değil. Sadece biz de değil. Benzer uygulama Trabzon için de var. O bölgedeki yapılarla ilgili bir değerlendirme yapılmayacak" diye konuştu.

 

İKİ SEMTTE KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Batman'da eski yapıların en çok yıkımının yapıldığı semtlerin başını Belde ve GAP çekiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izni alan konut sahiplerine güçlük çıkarmadıklarına dikkat çeken imardan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı İdris Ekmen şöyle konuştu; "Batman 'da kentsel dönüşümün en fazla yaygın olduğu iki semtimiz var. Belde ve GAP'ta eski binaları yıktırıp yeni yapıya yönelenlere güçlük çıkarmıyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde kentsel dönüşüm programından yanıtlanmak isteyenlere yardımcı oluyoruz." 


KIZ-ERKEK YURT BİNALARI TAMAM


5 lisenin bir arada bulunduğu Gültepe mahallesi Esentepe mevkiine 600 kişi kapasiteli erkek ve kız yurdu binaları tamamlandı. 3 Yurt binasındaki çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; ''Maliye Bakanımızın desteğiyle iki yıldır yapımı süren lise ve yurt binaları tamamlandı. 600 kişilik yurtlar erkek ve kız öğrencilere tahsis edilecek" diye konuştular.


Batman Çağdaş


Geri Dön