19 / 03 / 2024

Batman'da konut fiyatlarında artış yaşandı!

Batman'da konut fiyatlarında artış yaşandı!

Konut fiyatları en çok Batman'da arttı. Baharın ilk aylarında konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği il Batman oldu. Şehirde 2+1 dairelerin konutların fiyatı ise 250 bin TL'den başlıyor..



İNŞAAT sektörünün yaz-kış hız kesmediği Batman'da konut fiyatlarındaki artış dikkat çekiyor. 3+1 daireler 375 bin TL'den alıcı bulurken, 2+1 dairelerin konutların fiyatı ise 250 bin TL. Belde, GAP ve Gültepe semtlerinin yanı sıra Emekliler Derneği'nin Batı Raman'da yaptığı 1470 konutun yanı sıra yapımı planlanan 500 konuta da talep ikiye katlandı.


Bu arada kentsel dönüşüm programı kapsamında Pınarbaşı, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerinde eski binaların yıkım işlemlerine başlayan müteahhitler, "2015'te konutlara beklenilenin üzerinde talep var" dediler. 


HER MEVSİM PRİM YAPIYOR 

İKİNCİ el ve yeni konutlara yönelik taleplerin olduğu büyük şehirlerin yanı sıra Batman'da da konut satışında patlama yaşandı. Emlak endekslerinin 2015 Şubat ve Mart ayına göre Batman'da metrekare başına yüzde 1.30 değer artışı ile konut satışlarının en fazla yükseldiği kentlerden biri de Batman. Adana, Anlara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli 'nin ardından konut satışlarının en fazla olduğu Batman'da geçen yıla göre artışların ikiye katlandığı belirtildi. Kentsel dönüşüm programı kapsamında kentin merkezi semtlerindeki eski binalar da bir bir yıkılıyor. 


Batman Çağdaş


Geri Dön