28 / 03 / 2024

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre konut fiyatlarında bir öndeki yıla göre artış yaşandı. Rapora göre en yüksek artış İstanbul'da, en düşük artış ise Kocaeli'de gerçekleşti.



Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre satılık konut fiyatlarında bir önceki seneye göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti. Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre satılık konut fiyatlarında bir önceki seneye göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti. Yeni konut fiyatları, Türkiye genelinde ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,33, yıllık bazda ise yüzde 7,30 seviyesinde arttı. 


Garanti Bankası'nın desteği ile Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayınlandı, ikinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli'de gerçekleştirildi. 'Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,58, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,33 oranında artış oldu. Bir önceki senenin aynı ayına göre; yıllık satış fiyatlarındaki değişimlere bakıldığında, yüzde 22,33 oranıyla en yüksek artış İstanbul ilinde, yüzde 8,61 ile en düşük artış ise Kocaeli'nde gerçekleşti. 


Türkiye'de Yeniçağ Gazetesi


Geri Dön