26 / 04 / 2024

konut fiyatları artacak

konut fiyatları artacak

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Buna göre, 2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi.

Ev fiyatları 6 ay sonra yükselecek!

Kampanyaya 16 projesiyle katılan KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, Türkiye'de ev fiyatlarının 6 ay sonra yükseleceğini söyledi. 

Konut değerlenecek, ofis yerinde sayacak!

Konut sektörü yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek. Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altunbaş, yakın dönemde konut fiyatlarının daha da değerleneceğini ancak ofis ve dükkanların ise değerinde artış olmayacağını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe faizler düşecek, fiyatlar artacak!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi Sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında konut faizlerinin düşmesini ve gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini anlattı. İşte o yazı...

Konut fiyatları artacak!

Gayrimenkul sektörü, yatırımcıların güvenli limanı olmaya devam ediyor. Seçimlerden sonra güven endeks oranının yükselmesi beklenen gayrimenkul piyasası, son dönemde yabancıların gözdesi haline geldi.

Konut fiyatlarında yükseliş bekleniyor!

ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı.

Konut fiyatları artacak mı?

ERA Koordinatörü Mustafa Baygan, özellikle şehir merkezlerine olan talebin fiyatları da tetiklediğin söyledi.Baygan “Yeni projelerde metrekare fiyatları 10 bin doları buldu. Konut fiyatlarının gerilemesi söz konusu değil” dedi.

Gayrimenkul fiyatlarında artış bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Fiyat Beklenti Endeksi 2015 yılı 3'üncü çeyrek dönem sonuçları açıklandı.Bu yıl 3'üncü çeyrekte güven bir önceki döneme göre yüzde 1.07 artışla 103.8 olarak ölçüldü.

Yeni konut fiyatlarında artış yaşandı!

Reidin-GYODER Ekim 2014 ayı raporuna göre konut fiyatlarında bir öndeki yıla göre artış yaşandı. Rapora göre en yüksek artış İstanbul'da, en düşük artış ise Kocaeli'de gerçekleşti.

Konutta gelecek dönemde faizler ve maliyetler artacak!

Konutta işler zora girdi 2014'ün ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısındaki artış bir önceki yıla göre yüzde 71.5'lik bir orana yükselirken satışların yüzde 7.8 gerilemesi sektör temsilcilerini kaygılandırıyor.

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut fiyatları bu yıl ne kadar artacak? Fiyatlarda düşüş mümkün mü?

Konut fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 174 artarak rekor kırmıştı. Aralık ayında ise artış oranı yüzde 3.8 ile aylık yüzde 2.9 olan enflasyonun üstünde gerçekleşti. Peki konut fiyatları düşecek mi?

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış hız kesse de durmuyor! Yıl sonuna kadar işte bu kadar artacak

Geçtiğimiz eylül ayında hızlı bir şekilde artmaya başlayan konut fiyatlarında yavaşlama dönemine girdi. İşte detaylar...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatları yüzde 40 artacak!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını ertelemeye devam ediyor. Demir İnşaat'ın Patronu Hamit Demir vatandaşa ev almaları konusunda kritik tarihi verdi. 

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

konut fiyatları artacak Haberi

konut fiyatları artacak

Dünya Gazetesi serbest kürsüde yer alan yazıda konut sektöründeki son durum değerlendirildi. Türkiye'nin para bolluğu sırasında doğru planlama yapamadığı belirtilen yazıda, gelen kaynakların çoğunun imnşaat sektörüne aktarıldığı ifade edildi. 

Konut üretiminin artmasına karşın fiyatlarında sürekli yükseliş gösterdiğine dikkat çekilen yazıda, "Bir dönem faizlerin tek hanelere çekilmesi bile konut stoklarını eritmeye yetmedi. TÜİK verilerine göre geçen Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 59’luk bir artış var" ifadelerine yer verildi. 

2020'nin Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 9,2’lik bir azalmanın görüldüğüne vurgu yapılan yazıda, umutların dövizdeki anormal artış sebebiyle yatırımların konuta yönelmesine kaldığı belirtildi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Ancak bu beklentinin de boşa çıkacağı ortada. İnşaat maliyetleri henüz döviz artışı başlamadan yükselmeye başlamıştı ki; TCMB Ekim ayı verilerine göre, konut fiyat endeksi,...