19 / 04 / 2024

Konut fiyatlarında yükseliş bekleniyor!

Konut fiyatlarında yükseliş bekleniyor!

ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı.



Türkiye'de 'Konut fiyatları artacak' diyenlerin oranı %82 oldu. Her 5 kişiden 2’si ev kredisi ödemenin zor olduğunu belirtti. ING Uluslararası Araştırmalar’ın her yıl küresel piyasalarda gerçekleştirdiği yıllık ‘Konut Fiyatları ve Krediler Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de konut fiyatlarındaki yükseliş beklentisi geçen yıla göre 10 puan arttı. Türkiye'de gelecek 12 ay içinde konut fiyatları artacak diyenlerin oranı geçen yıl yüzde 72 iken bu yıl yüzde 82’yi buldu. Araştırmaya göre, Türkiye’de ev sahibi olan her 5 kişiden 2’si (yüzde 42) her ay ev kredisi ödemenin zor olduğunu ifade ediyor. 


İlk mutfağı yeniliyoruz


Türkiye’de evlerinin içini yenileme imkanı bulanlar ilk olarak mutfağı yenilemek, sonrasında ısı yalıtımı, akıllı ev donanımı ve güneş enerjisi paneli kurulumları yaptırmak ve banyoyu yenilemek istiyorlar. 


Akşam 


Geri Dön