25 / 04 / 2024

Konut fiyatları artacak!

Konut fiyatları artacak!

Gayrimenkul sektörü, yatırımcıların güvenli limanı olmaya devam ediyor. Seçimlerden sonra güven endeks oranının yükselmesi beklenen gayrimenkul piyasası, son dönemde yabancıların gözdesi haline geldi.



Gayrimenkul sektörü, yatırımcıların güvenli limanı olmaya devam ediyor. Seçimlerden sonra güven endeks oranının yükselmesi beklenen gayrimenkul piyasası, son dönemde yabancıların gözdesi haline geldi. Türkiye gayrimenkul sektörü fiyat beklenti endeksi değeri, 2015 yılı 4'üncü çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 4.47 artışla 128.9 olarak ölçüldü. Buna göre, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık döneme göre, önümüzdeki üç aylık dönemde de fiyat artışı bekleniyor.


SEKTÖRE GÜVEN STABİL

Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektöründe rol alan profesyonellerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmeyi amaçlayan Reidin Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi, 2015 yılı 4'üncü çeyrek döneminde geçen çeyrek döneme göre yüzde 1.95 azalışla 101.8 olarak ölçüldü. Bu değer, önümüzdeki üç aylık dönem süresince sektöre duyulan güvenin kısmen stabil olduğunu gösteriyor.




Geri Dön