19 / 04 / 2024

Batman'daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

Batman'daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



Batman daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yaklaşık 600 bin nüfusu ile gayrisafi yurtiçi hasıladan yüzde 3 pay alan Batman'ın ticaret borsası sıralamasında 56. olduğunu, ilkokullaşma oranının da yüzde 98.57 ile yüksek okullaşma oranına sahip olduğunu vurgulayan Kabukcuoğlu yaklaşık 450 binin merkezde yaşadığını belirtti.

Kabukcuoğlu "Merkezdeki bu yoğunluk, şehrin tam ortasından geçen demiryolunun sık sık karayolu ile kesişmesine sebep olmaktadır. Bölgede tren trafiği çok yoğun olmadığından TCDD tarafından kontrollü hemzemin geçit yapılması gereksiz görülmekte, şehir halkı da çoğu zaman bu hemzemin geçitlerden kontrolsüz geçmektedir. Bu durum ölümlü ve yaralanmalı kazalara yol açmaktadır." diyerek bu bağlamda 2 soru sordu.

1- Batman Şehir Demiryolu geçişinin yeraltına alınması çalışmanız var mıdır?

2- Batman halkının can ve mal güvenliğini sağlamayı, demiryolu kazalarını azaltmayı düşünüyor musunuz?

 


Geri Dön