20 / 04 / 2024

Batman demiryolu geçişi

Batman demiryolu geçişi

Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Batman'daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Manisa Kuzey Demiryolu Geçişi'nin yapımı için acele kamulaştırma!

Ankara-Polatlı-Afyonkarahisar-Uşak-İzmir Demiryolu projesi kapsamında Manisa Kuzey Demiryolu Geçişinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçiş Demiryolu Hattı için evler mi yıkılacak?

Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı gerçekleştirildi. Kartepe ve İzmit'teki mahallelerin sakinleri yerleşim yerlerinin yıkılacağı için projeye tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı için düğmeye basıldı!

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesi, İstanbul'da Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Kartal, Sancaktepe, Maltepe, Ataşehir, Ümraniye ve Çekmeköy İlçelerinden geçerek, Beykoz'da sonlanacak...

1996 yılında Boğaz'a Demiryolu Tüp Geçişi Projesi!

1996 yılında Ulaştırma Bakanlığı, 'Demiryolu Tüp Geçişi Projesi' hazırlamış. Gebze-Söğütlüçeşme'yle Yenikapı-Halkalı arasında çift hatlı olarak çalışacak olan 12.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit 637 milyon dolara mal olacakmış.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü üzerinde demiryolu geçişi de olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, dünyanın en uzun asma köprüsü olacak Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için ihale sürecinin bu yılın ortasında başlayacağını, köprünün demiryolu geçişinin de bulunacağını bildirdi.

3. tüp geçiş projesinin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, Boğaz'da 3. tüp geçiş projesinin detayları belli olmaya başladı. Yeni tüp geçit ise hem tekerlekli araçların geçişine hem de demiryolu geçişine imkan verecek.

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmesi gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş zorunlu mu? Kat mülkiyetine geçilmezse ceza kesiliyor mu?

Avrasya Tüneli geçiş ücreti: 4 Dolar+ KDV!

Kazlıçeşme ile Göztepe arasını 15 dakikaya indirmesi öngörülen Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı.Lütfi Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar şimdiki kurlarla 10.5 liraya denk geliyor.

Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti 4 dolar artı KDV!

Avrasya Tüneli Projesi'nin üçte biri tamamlandı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Elvan, geçiş ücretinin 4 dolar artı KDV olacağını söyledi. Söz konusu tutar bugünkü kurla 10.5 liraya denk geliyor

Avrasya Tüneli geçiş ücreti belli oldu!

Avrasya Tüneli geçiş ücreti belli oldu. Avrasya Tüp Geçidi Projesi'nde incelemede bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2016 yılı itibari ile geçidin kullanılacağını açıkladı

Batman demiryolu geçişi Haberi

Batman demiryolu geçişi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Kabukcuoğlu sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Yaklaşık 600 bin nüfusu ile gayrisafi yurtiçi hasıladan yüzde 3 pay alan Batman'ın ticaret borsası sıralamasında 56. olduğunu, ilkokullaşma oranının da yüzde 98.57 ile yüksek okullaşma oranına sahip olduğunu vurgulayan Kabukcuoğlu yaklaşık 450 binin merkezde yaşadığını belirtti.

Kabukcuoğlu "Merkezdeki bu yoğunluk, şehrin tam ortasından geçen demiryolunun sık sık karayolu ile kesişmesine sebep olmaktadır. Bölgede tren trafiği çok yoğun olmadığından TCDD tarafından kontrollü hemzemin geçit yapılması gereksiz görülmekte, şehir halkı da çoğu zaman bu hemzemin geçitlerden kontrolsüz geçmektedir. Bu durum ölümlü ve yaralanmalı kazalara yol açmaktadır." diyerek bu bağlamda 2...