25 / 04 / 2024

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.



Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan Artuklu Hamamı'nın yeni yerine taşınması için çalışmalar başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki tarihi hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'ndaki yeni yerine doğru yola çıktı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Batman Valisi Ahmet Deniz, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Deniz, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında eser taşıma çalışmalarının dünyaya örnek niteliğinde olduğunu belirtti.

Deniz, tarihi varlıkların baraj gölünden çıkartılmasının aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünün de bir göstergesi olduğunu ifade eden Deniz, "Bu eserlerin yanı sıra 6 eser daha taşınacak. Hasankeyf gerçek anlamda tarihi kimliğini koruyacak. Yeni Hasankeyf turizmin gözbebeği olacak" açıklamasında bulundu.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu ise 540 yaşında olan Zeynel Bey Türbesi'nin 12 Mayıs 2017'de yeni yerine başarıyla taşındığını belirterek şimdi de 1200'lü yıllarda yapılan Artuklu Hamamı'nın taşındığını söyledi. 


Geri Dön