16 / 04 / 2024

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi



İstanbul'un binlerce yıllık tarihinden izleri barındıran Sultanahmet bölgesinde yapılan gelişi güzel inşaatları Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığı'na "Sultanahmet'te yapılan otel inşaatı için 1. Derece Sit alanı oları bölgenin, kayıtlar değiştirilerek 2. Derece Sit alanına çevrildiği doğru mudur?" diye sordu. 


Kral tünelleri ne oldu? 

Dünya Miras Alanı sınırları içinde yer alan bölgedeki otel inşaatının devam edip etmediğini soran Tanal, soru önergesinde "İnşaat sırasında Bizans Krallarına ait olan kaçış tünellerinin betonla, yine Bizans dönemine ait su sarmanın da üç kamyon taşla doldurulduğu iddiaları doğru mudur?" diyerek sorularının, cevaplandırılmasını istedi. 


Planlar değiştirilmişti

Tarihi Yarımada'da Fatih Belediyesi'nin imar değişikliğiyle 99 cami, 57 tekke ve medrese ile 55 tane çeşme ve hamamın imara açıldığı iddia edilmişti. Sultanahmet'teki "Üçler Mescidi" nin yerine de otel dikilmesi için imar izni verildiği gündeme gelmişti. 


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön