28 / 03 / 2024

fatih belediye meclisi ekim ayı

fatih belediye meclisi ekim ayı

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Adana Ceyhan Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Ceyhan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu'nun 20.Maddesi gereğince 3 maddelik gündemle Şubat ayı toplantısını yeni meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda imar görüşüldü.

Dörtyol Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Dörtyol Belediye Meclisi 2016 yılı 3. Meclis birleşimini önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy başkanlığında. Meclis üyelerinin tamamının katılımıyla, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Meclisi'nde imar planları kabul edildi!

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar dahil 13 gündem maddesi ele alındı.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 32 hektarlık alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarının revizyonu için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verildi.

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı gerçekleşti!

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.

Antakya Belediye Meclisi Mart toplantısında imar görüşüldü!

Antakya Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'nin başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısı Mahfeli Sosyal Tesislerinde bulunan Belediye Nikah salonunda yapıldı.

Borçka Belediye Meclisi'nin Şubat toplantısında imar görüşüldü!

Borçka Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesi uyarınca Şubat birleşimi için yukarıda belirtilen üyelerin katılımı ile 02.02.2016 gün ve saat 13:00 de Belediye Meclis toplantı salonunda toplandı. Gündem okundu ve görüşmeye geçildi.

Çay Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyesi Zeynep Özcan oldu!

Çay Belediye Meclisi'nin 5 Şubat Cuma Günü 2016 yılı Şubat Ayı Olağan birinci birleşim birinci oturumu gerçekleştirildi. İmar Komisyonu üyesi Ali Selvi'nin bu görevi için de yerine Zeynep Özcan seçildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kentsel dönüşüm görüşüldü!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan devam meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Meclisi'nin görüştüğü konular arasında kentsel dönüşüm de vardı. Kentsel dönüşüm raporu AKP ve MHP meclis üyelerinin oyu ile kabul edildi.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nde, Forum AVM karşısında bulunan parsel ile ilgili gerginlik yaşandı. MHP grubunun ret oyu verdiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Çatalca Belediye Meclisi Şubat Ayı 2. Birleşimi gerçekleşti!

Çatalca Belediye Meclisi 2016 Yılı Şubat Ayı Toplantısının 2. Birleşimini gerçekleştirdi. Saat 10.30’da başlayan Meclis Toplantısında bir gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddesi meclisten geçti.

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı'nda arsa satışı konuşuldu!

Gemlik Belediye Meclisi Şubat Ay'ı ilk toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Şubat ayının ilk toplantısında, arsa satışı gündem maddeleri arasındaydı.

Arsuz Belediye Meclisi Şubat gündeminde imar var!

Arsuz Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısı gerçekleştirdi. İmar komisyonun çalışmalarını tamamlaması üzere meclise ara verildi. 2. oturumda da imar komisyon raporlarının okunmasının ardından, iki maddede tek tek oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

fatih belediye meclisi ekim ayı Haberi

fatih belediye meclisi ekim ayı

İstanbul'un binlerce yıllık tarihinden izleri barındıran Sultanahmet bölgesinde yapılan gelişi güzel inşaatları Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığı'na "Sultanahmet'te yapılan otel inşaatı için 1. Derece Sit alanı oları bölgenin, kayıtlar değiştirilerek 2. Derece Sit alanına çevrildiği doğru mudur?" diye sordu. 


Kral tünelleri ne oldu? 

Dünya Miras Alanı sınırları içinde yer alan bölgedeki otel inşaatının devam edip etmediğini soran Tanal, soru önergesinde "İnşaat sırasında Bizans Krallarına ait olan kaçış tünellerinin betonla, yine Bizans dönemine ait su sarmanın da üç kamyon taşla doldurulduğu iddiaları doğru mudur?" diyerek sorularının, cevaplandırılmasını istedi. 


Planlar değiştirilmişti

Tarihi Yarımada'da Fatih Belediyesi'nin imar değişikliğiyle 99 cami, 57 tekke ve medrese ile 55 tane çeşme ve hamamın imara açıldığı iddia edilmişti. Sultanahmet'teki "Üçler Mescidi" nin yerine de otel dikilmesi...