23 / 04 / 2024

Tarihi Yarımada İnşaat

Tarihi Yarımada İnşaat

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Tarihi Yarımada İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarihi Yarımada İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Tacettin Yılmaz, Ahmet Rüzgar tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 7 Şubat'ta Fatih, Hocapaşa Mahallesi, Nöbethane Caddesi'nde kuruldu.

Tarihi Yarımada'da konut imarlı satılık arsa fırsatı! Belediye resmen açıkladı! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Fatih Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Ali Kuşçu Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. Peki Fatih'te yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın! Bu fırsatı sakın kaçırmayın!

TOKİ'den aylık 4 bin 368 TL taksitle konut için son başvuru tarihi yarın... Bu fırsatı sakın kaçırmayın...İşte proje ile ilgili açıklanan o detaylar...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Kağıthane'de yapıldı.

Yar Elektrik İnşaat Ambalaj Medikal Tekstil Temizlik Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Yar Elektrik İnşaat Ambalaj Medikal Tekstil Temizlik Kimya Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Murat Yar tarafından kuruldu.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi için son başvuru tarihi yarın! TOKİ'den konut almak isteyen Ankaralılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kuzey Ankara Kent Girişi Konutları için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi. İşte TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi detayları...

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

İBB Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı!

İBB, Bulgur Palas adıyla bilinen Bolulu Habip Bey Konağı’nı satın aldı. Tarihi Yarımada’nın yedinci tepesinde yer alan yapı kültür için kullanılacak.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Tarihi yarımada otelleri birleşti!

İstanbul'un tarihi yarımadasında bulunan oteller tek çatı altında birleşip Old City Otelciler Platformu'nu kurdu. Old City Otelciler Platformu ile tarihi yarımadadaki oteller parçalı yapıdan kurtulacak.

Tarihi Yarımada İnşaat Haberi

Tarihi Yarımada İnşaat

İstanbul'un binlerce yıllık tarihinden izleri barındıran Sultanahmet bölgesinde yapılan gelişi güzel inşaatları Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanlığı'na "Sultanahmet'te yapılan otel inşaatı için 1. Derece Sit alanı oları bölgenin, kayıtlar değiştirilerek 2. Derece Sit alanına çevrildiği doğru mudur?" diye sordu. 


Kral tünelleri ne oldu? 

Dünya Miras Alanı sınırları içinde yer alan bölgedeki otel inşaatının devam edip etmediğini soran Tanal, soru önergesinde "İnşaat sırasında Bizans Krallarına ait olan kaçış tünellerinin betonla, yine Bizans dönemine ait su sarmanın da üç kamyon taşla doldurulduğu iddiaları doğru mudur?" diyerek sorularının, cevaplandırılmasını istedi. 


Planlar değiştirilmişti

Tarihi Yarımada'da Fatih Belediyesi'nin imar değişikliğiyle 99 cami, 57 tekke ve medrese ile 55 tane çeşme ve hamamın imara açıldığı iddia edilmişti. Sultanahmet'teki "Üçler Mescidi" nin yerine de otel dikilmesi...