28 / 03 / 2024

Batman'ın çehresi değişiyor!

Batman'ın çehresi değişiyor!

İnşaat sektörünün her mevsim canlı olduğu Batman'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen binalar, bir dönemler besicilerin merkezi olan GAP ve Belde semtlerine hayat verdi.



İnşaat sektörünün her mevsim canlı olduğu Batman'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen binalar, bir dönemler besicilerin merkezi olan GAP ve Belde semtlerine hayat verdi. Besi çiftliklerin yerini alan modern konutlar, 250-350 bin TL arasında alıcı buluyor. 


çiftliklerin yerine modern binalar 

25 Yıl öncesine kadar besicilerin ağırlıklı olduğu GAF Belde ve Şalak Mahallesin'deki besi çiftliklerinin yerini artık modern konutlar alıyor. Kentsel dönüşüm programı kapsamında Belde mahallesindeki Belediyenin yaptığı konutların yerine de yem sitelerin yapılması semtlerin çehresini değiştirdi. Besiciler Derneği Başkanı Emin Çelik, bir dönemler 250 besi çiftliğinin bulunduğu GAP ve Belde Mahallelerinde çiftlik sayısının gittikçe azaldığına işaret etti. Şehrin modem semtleri ortasında kalan besi çiftliklerinin modem binalara dönüştüğünü ifade eden Başkan Çelik ''Besiciler de şehir içinde kalmaktan yana değil. Çiftlik sahiplerine imkan tanımışa hiçbiri şehir içinde kalmaz" dedi belde ve gap'ın çevresi değişti.


Batman Çağdaş



Geri Dön