27 / 04 / 2024

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Batmanlı Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı!

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne yeni ev yardımı yaptı.



Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Batman'ın Merkez ilçesine bağlı Yaylıca (Derbisan) Köyü’nde, oturduğu ev ve ahır çöktüğü için derme çatma bir evde yaşayan 7 çocuklu Bozkurt Ailesi'ne ev yardımında bulundu. 

Batman Çağdaş Gazetesi'nde yer alan habere göre; vakıf üyeleri, çöken evin yerine yeni bir ev yapılması için briket, asmolin ve çimentoları teslim etti.

Vakıf Başkanı Ömer Dündar Pekacar “Bozkurt Ailesi, tavanı çökmesin diye tahtalarla tutturulan, pencereleri naylon ile kapatılmaya çalışılan ama bu naylonların da yırtıldığı, her yerinde deliklerin ve olukların açıldığı bir evde yaşıyor. Ev çökmek üzere ve bu ev çökerse sadece hasta bir baba, çaresiz bir anne ve günahsız 7 çocuk ölmeyecek, insanlık onuru da ölecek. Her şeyi devletten beklemek yerine, gayriinsanî şartlarda yaşayan Bozkurt Ailesine destek olmaya çalıştık. 9 nüfuslu ailenin yaşayabileceği güzel bir evi inşa edeceğiz. Ancak evi yapmakla ailenin ihtiyaçları bitmiyor. Hayırsever vatandaşlarımızı, yokluğun en acı halini yaşayan Bozkurt Ailesine sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu. 


Geri Dön