25 / 04 / 2024

Battalgazi Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar konuşuldu!

Battalgazi Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar konuşuldu!

Battalgazi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi. Toplantıda, Battalgazi Belediyesi'nin 2015 yılı mali gelir ve gider ile hesap ve işlemler hakkındaki denetim raporu açıklandı.



Battalgazi Belediyesi Meclis salonunda dün yapılan toplantıya, Belediye Başkanvekili Zafer Kırçuval başkanlık yaptı. Toplantıda gündem maddelerinin bazıları kabul edildi, bazıları reddedildi. Maddelerin bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının başında bir konuşma gerçekleştiren Başkanvekili Zafer Kırçuval, terörü kınadığını ifade ederek, "Nusaybin'de bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucu 2 emniyet mensubunu şehit vermiştik. Biri Malatyalı... Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum" ifadelerine yer verdi. 

20 YILLIĞINA TAHSİS EDİLDİ

Toplantıda Tandoğan Mahallesi'ndeki park alanının Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Yetki ve sorumluluğu Battalgazi Belediyesi'ne ait olan park alanının, park bütünlüğünü koruyacak ve parkın amacına uygun olacak şekilde açık ve kapalı spor salonu, yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve benzeri tesislerin yapılması amacıyla Spor Genel Müdürlüğü'ne 20 yıllığına tahsis edilmesi ve 2 yıl içerisinde tesislerin yapılmaya başlanılmaması halinde tahsis işleminin iptal edilmesi kabul edildi. 

Tahsis şartlarını yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi Meclisçe görüşüldü ve bu da kabul edildi. 

130 MİLYON TL ÖDENEK

Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan Battalgazi Belediyesi 2015 yılı mali gelir ve gider ile hesap ve işlemler hakkındaki denetim raporu Meclis üyelerine sunuldu. Buna göre, 2015 yılı içerisinde 130 milyon TL ödenek verildiği, bunun 79 milyonunun harcandığı, ödenek fazlası olarak 50 milyonun ihya edildiği belirtildi. 

Toplantıda, çeşitli kuruluşlara yardım yapılması için Belediye encümenine yetki verilmesi konusu kabul edildi. Yine imar konuları hakkında; kat yüksekliği gibi noktalarda kent estetiğine önem verildiği için bu doğrultuda kararlar alındığı da gözlemlendi. 

ASFALT ÜRETİM TESİSİ YAPILACAK

Görüşülen gündem maddelerinde; Battalgazi ilçesi, Mülga Orduzu imar planı ve Malatya imar planının Bulgurlu bölgesi ile çakıştığı noktada bulunan yolun düzenlenmesi ve Belediye hizmet alanı adına asfalt üretim tesisi yapılması planlamasına yönelik imar plan değişikliği uygun görüldü. Toplantıda ayrıca sehven yanlış yazılan Hidayet Mahallesi 4480 adanın doğusundaki park alanı yerinin 4880 ada olarak düzeltilmesi de görüşüldü ve kabul edildi. 

USUL GEREĞİ BAŞKANLAR DEĞİŞTİ

Meclis toplantısında son olarak Battalgazi Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi yapıldı. Bu gündem maddesine usûl gereği Battalgazi Belediye Meclisi 2. 

Başkanvekili Şule Özkan başkanlık yaptı. Rapor görüşüldü ve oy çokluğu ile kabul edildi. 

Battalgazi Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek. 


Malatya Bu Sabah



Haber Malatya Sonsöz'de şu şekilde yer aldı


Battalgazi Belediye Meclisi, Nisan Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi'ni Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda ve Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval başkanlığında gerçekleştirdi. Battalgazi Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi'nde, ilk olarak Tandoğan Mahallesindeki park alanının Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsisi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda, Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan Battalgazi Belediyesi 2015 Mali yılı gelir ve gider ile hesap ve işlemler hakkındaki Denetim Raporu'nun bilgi amaçlı sunumu yapılarak, oy birliği ile kabul edildi. Yardım yapılması ve yardımlarla alakalı Belediye Encümeni'ne yetki verilmesi ile ilgili gündem maddesi de toplantıda görüşülerek, yapılan oylama sonrası oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda imar ile ilgili gündem maddeleri ise, yapılan görüşmenin ardından bazıları İmar Komisyonu'na havale edilirken, bazıları da İmar Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. 

Toplantıda son olarak Battalgazi Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Bu gündem maddesine Battalgazi Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Şule Özkan başkanlık etti. Yapılan görüşmenin ardından Battalgazi Belediyesi 2015 yılı faaliyet raporu oylanarak, oy çokluğu ile kabul edildi. 

Battalgazi Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını ise, 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 14.00'de gerçekleştirecek. 


Malatya Sonsöz


Geri Dön