23 / 04 / 2024

Batum’da konut fiyatları 12 bin dolardan başlıyor!

Batum’da konut fiyatları 12 bin dolardan başlıyor!

Batum konut yatırımları için oldukça ilgi çekici bir konuma geldi. Emlakbatum.com kurucusu Ali Aydın Argun, Batum’da satılık daireler 12 bin dolardan başlıyor.



Türk vatandaşlarının tatil için uğrak destinasyonlarından olan Batum konut yatırımları içinde oldukça ilgi çekici bir konuma geldi. Turist profilinin %20’sini oluşturmamıza rağmen henüz küçük yatırımcılar arasında bu orana yaklaşamadık. Konut satışları en çok Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Ukrayna, İran ve diğer Arap ülkeleri vatandaşlarına yapılıyor.


Bugüne kadar hep Türk yatırımcıların Batum’da faaliyete geçirdiği toplu konut, hastane, otel gibi haberleri gördük. Bu haberimizi ise küçük yatırımcılar için bir ilk niteliğindedir.


Batum’da konut fiyatları


Batum’da satılık daireler 12.000 dolardan başlamaktadır. Batum daire fiyatları etrafımızdaki yatırım yapılabilir ülkelerden daha ucuz ve yatırımın geri dönüş oranı dünya ortalamasının üzerindedir. Türkiye’de amorti süreleri 20 yıl ve üzerine çıkarken Batum’daki daire yatırımları kendisini günlük kiralamalarla 5-6 yılda, aylık kiralamalarla ise 9-10 yılda amorti ediyor. 


Batum yatırım danışmanı “Emlak Batum”


Emlak Batum firması ile yatırımcılara destek olan Ali Aydın Argun, Batum gayrimenkul pazarı hakkında şu bilgileri verdi;


Gürcistan’da konut ve imarlı arsa almak için Gürcü vatandaşları ve yabancı vatandaşlar aynı yasalara tabidir. Sadece tarla satışı yabancı ülke vatandaşlarına kapalıdır. Ülke yatırımcıları teşvik etmek için bürokrasiyi neredeyse yok etmiştir. Bütün süreçler oldukça şeffaf ve kamuya açıktır. Bütün tapu kayıtlarına internet üzerinden ulaşılabilir.


Ülkemizde iki taraflı komisyon (alıcı ve satıcı) komisyon alınır. Gürcistan Batum’da daire alırken ise sizlerden hiç komisyon alınmaz. Bu da alıcıları teşvik eden bir unsurdur.


İnşaat firmaları genellikle proje bünyelerinde 3 yıla kadar taksit yaptığı için bankalara kredi başvurusu yapmak için vakit ve para harcamıyorsunuz. Ülkemizde daire satışı yapılırken hem alıcıdan hem satıcıdan tapu harcı alınır. Gürcistan’da ise noter ücreti dahil bütün tapu masrafı 100 dolardır. Tapunuzu saatler içinde teslim alırsınız.
Rezidans projeleri otelmiş gibi yönetilir ve %10-%20 komisyon oranlarıyla dairenizi sizin adınıza kiraya verip gelir sağlamanıza yardımcı olurlar. Üstelik bu komisyonun içinde konukların karşılanıp daireye yerleştirilmesi, temizlik hizmeti ve faturalar dahildir. Daireler eşyalı kiralandığı için Kışın ise 300$’dan başlayan fiyatlarla dairenizi aylık kiraya verebilirsiniz.


Ayrıca Gürcistan Hükümeti ile yapılan vize anlaşması çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Gürcistan’da 1 yıl vizesiz kalabilir ve 1 yıl sonra tekrar giriş çıkış yaparak bu süreyi uzatabilir.


En uygun koşullarla Batum’da satılık daire ilanlarına ve diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için www.emlakbatum.com u ziyaret edeniz.


Geri Dön