19 / 04 / 2024

BAUMİT ısı yalıtım sistemleri binaların sağlıklı korunmasını sağlıyor!

BAUMİT ısı yalıtım sistemleri binaların sağlıklı korunmasını sağlıyor!

Dış cephe ısı yalıtımının uzman markası BAUMİT, kaliteli sistemlerle ve profesyoneller tarafından ısı yalıtım sistemi uygulanan binaların, ancak 30 yıl sonra tadilata ihtiyaç duyacağını belirtiyor...



Nitelikli birer ileri teknoloji ürünü olan ısı yalıtım sistemleri, binaların sağlıklı bir şekilde korunmasına katkıda bulunuyor. Dış cephe ısı yalıtımının uzman markası BAUMİT,  kaliteli sistemlerle ve profesyoneller tarafından ısı yalıtım sistemi uygulanan binaların, ancak 30 yıl sonra tadilata ihtiyaç duyacağını belirtiyor. Ayrıca bu uzun ömürlülük sayesinde çevrenin dengesi açısından da olumsuzlukların olumluya dönüşeceğine dikkat çekiyor. 


Binaların dış cepheleri sağlıklı bir şekilde korunurken, iç mekanlar da konforlu koşulları ile bireylerin daha sağlıklı ortamlarda, daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlıyor. 

İyi yalıtılmış dış duvarlar sayesinde iç mekanlarda hava akımı azalıyor ve bu da konut iklimini olumlu yönde etkiliyor. Özellikle eski evlerde ve müstakil konutlarda, yaşanan hava akımı ciddi bir sorun oluyor. Soğuk dış sıcaklık koşullarında, yetersiz izolasyon nedeniyle, binaların farklı kısımları arasında hızlı bir şekilde sıcaklık farkları meydana gelebiliyor. Dış cepheye uygulanan ısı yalıtımı ile bu sorunların önüne geçilebiliyor. Aynı zamanda, konutun izolasyonuna da hizmet eden ek yalıtım katmanı sayesinde iç mekanda büyük oranlı sıcaklık farklılıkları meydana gelmiyor ve hemen hemen hiç hava akımı oluşmuyor.

Ayrıca ısı yalıtımı ile nemli ortamların önüne geçilerek, mikroorganizmaların üremesi önlenebiliyor. Bu da mekan içindeki havanın, solunum yolları için zararlı hale gelmesini engelliyor. Özellikle küçük çocukların üst solunum yolu rahatsızlıkları yaşama riskini büyük ölçüde engelliyor. 


Geri Dön