28 / 03 / 2024

Bayburt Hacı Kıyasi Şentürk Külliyesi'nin temeli atılıyor!

Bayburt Hacı Kıyasi Şentürk Külliyesi'nin temeli atılıyor!

Bayburt,bugün Maliye ve Ulaştırma Bakanlarını ağırlayarak Bayburt Grup tarafından önemli bir hizmet külliyesinin temellerini atacak.Aylardır yapım aşamasında olan bu proje merhum Hacı Kıyasi Şentürk adına yaptırılacak.



Projeyi hayata geçirecek olan Bayburt Grup, şehir merkezinde önemli bir hizmet külliyesini hayata geçirmek için gereken projeyi tamamlayarak bugün Bayburt’a gelecek olan ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılacağı törende merhum Hacı Kıyasi Şentürk adına yapılacak olan külliyenin inşaatının temellerini atılmış olacaklar.

 

Aylar önce Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk tarafından müjdesi verilen bu yatırımın yer tespit çalışması tamamlandıktan sonra, titizlikle hazırlanan proje içerisinde cami, okul ve yurt binası yer alıyor. Şehir merkezi girişinde yer alacak olan külliyenin temel atma töreni bugün saat 13.00 de Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Tarafından gerçekleştirilecek. Temel atma törenine Bayburt halkı davetlidir.

 

Okul,Yurt ve Cami’nin adına yaptırılacak olan merhum, Hacı Kıyasi Şentürk kimdir;

 

Hacı Kıyasi Şentürk 1937 yılında Hacı Veli ve Nazlı Şentürk’ün ilk çocukları olarak Bayburt’un Adabaşı Köyünde dünyaya geldi. 1955 yılına kadar ailesinin yanında tarımla uğraştı. Adişah hanımla 1955 yılında evlendi. Aynı yıl Bayburt’tan ayrılarak gurbete çıktı.Türkiye’nin birçok ilinde çeşitli inşaat projelerinde çırak,usta,kalfa olarak çalıştı. 1970 yılında  Almanya’ya gitti.1975 yılında Almanya’dan ülkesine dönerken yanında getirdiği bekoloder ile Ankara’da taahhüt işleri yapmaya başladı. 1987 yılına kadar bireysel olarak çalışan Kıyasi Şentürk kurucu ortağı olduğu Bayburt İnşaat firmasını ortakları ile birlikte kurdu. Bugünkü Bayburt Gurup’un temellerinin atıldığı bu firma ile Köy Hizmetleri, Devlet Su İşleri, Karayolları gibi çeşitli kurumların projelerini yüklenici olarak başarıyla tamamladı.

 

Kıyasi Şentürk Şenbay Petrol ile 1997 yılında akaryakıt sektöründe, Agrobay Seracılık ile 2002 yılında tarım sektöründe, Bayburt Enerji ile 2006 yılında enerji sektöründe, Süt kardeşler ile 2012 yılında hayvancılık ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmaları kurdu. Her biri kendi alanında öncü olan bu firmaları Türk ekonomisine kazandıran Kıyasi Şentürk Bayburt Gurubun oluşmasında yol gösteren, çalışkan, ileri görüşlü, birleştirici ve lider kimliği ile baş aktör oldu.

 

Beş çocuk babası olan Kıyasi Şentürk birçok sosyal ve kültürel projede görev aldı. Özellikle Bayburtlu gençlerin üniversite eğitimine önemli katkılar sundu. Binlerce genç onun verdiği burslarla eğitim hayatını tamamlayarak ülkemize ve milletimize önemli katkılar sunmaya başladı. Tüm ihtiyaçlarını karşıladığı Kuran Kursundan hafız olarak mezun olan hafızların mezuniyet törenlerinde mutluluk gözyaşlarının akmasına engel olamadı. Kardeşine ve çocuklarına Bayburt’ta kurulacak bir vakıfla yetim ve öksüzlere, mazlumlara ve özellikle de Bayburtlu ihtiyaçlı öğrencilere gerekli yardımların yapılmasını vasiyet etti. Bayburt’un bağrından çıkıp şehrimizin dış dünyaya açılan penceresi hayırsever iş adamı, gönül ehli Kıyasi Şentürk’ün ismi Bayburtluların gönlünde yaşamaya devam edecektir. 


Bayburt Sıla Gazetesi




Haber Çoruh Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bayburt Grup A.Ş., şirket kurucusu rahmetli Kıyasi Sentürk adının verileceği külliyenin temellerini atıyor. Bayburt Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk tarafından daha önce yapılacağı belirtilen, içerisinde cami, okul ve yurt binası yer alan küliye için Cumartesi günü temel atma töreni düzenlenecek. 


Konu ile ilgili Bayburt Grup A.Ş.'den yapılan açıklmada, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak temel atma töreni için Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın Bayburt'ta olacağı kaydedildi. Külliyenin Ezurum Köprüsü yanında yapılmış proje çizimlerinin de paylaşıldığı açıklamada, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00'te Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşecek olan temel atma törenine tüm Bayburt halkının da davetli olduğu belirtildi. 



Çoruh Haber Gazetesi


Geri Dön