20 / 04 / 2024

Bayram Şenocak'tan İBB'ye konut inşa eleştirisi!

Bayram Şenocak'tan İBB'ye konut inşa eleştirisi!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, ile, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan İlçe Kongreleri’nde yaptığı konuşmada İBB'nin konut inşası ve kentsel dönüşüm vaadlerine yönelik eleştiride bulundu. 



AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Şile, Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan İlçe Kongreleri'nde gündeme dair yaptığı açıklamalarda bulundu. Sabah'tan Mustafa Kaya'nın haberine göre Şenocak seçim zamanı 1 yılda 20 bin, 5 yılda ise 100 bin yeni konut vadeden başarısız İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı'nın 1,5 yılda yaptığı konut sayısı, sıfır." dedi.

ŞENOCAK: "KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTU" 

CHP'li İBB Başkanı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları için verdiği sözleri anımsatan Şenocak, "Kentsel dönüşüm, İstanbulumuz için en öncelikli gündem maddelerinden biridir. Bu konuda İstanbul'daki ilçe belediyelerimiz özverili ve gayretli çalışmalarını sürdürüyorlar. Kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğun bir şekilde yapıldığı ilçelerden biri de Gaziosmanpaşa'dır. Bakınız, Gaziosmanpaşa Belediyemiz yılda ortalama 1.000 konut yapıyor. Bir de CHP'li İBB yönetimine bakalım. Göreve geldikleri günden bugüne 1,5 yıl geçti. Kaç tane konut yaptılar biliyor musunuz? Sıfır. Seçim zamanı, 1 yılda 20 bin 5 yılda ise 100 bin yeni konut yapacağını vadeden başarısız İBB Başkanı, 1,5 yılda 1 konut bile tamamlayıp teslim etmiş değil. Bugüne kadar yaptığı tek şey Silivri'de AK Parti döneminde yapımı tamamlanan sosyal konutların açılışını yapmak oldu. Üstelik bu sosyal konutların da yapılmasına karşı çıkmışlardı. Zamanında karşı çıktıkları projenin açılış törenini yapıp, bir de utanmadan 'Biz yaptık' diye şov yapıyorlar. Onlar şov yapar, AK Parti icraat yapar, fark bu." dedi.

 Bayram Şenocak tan İBB ye konut inşa eleştirisi!

ŞENOCAK: "İBB'NİN DEPREM BÜTÇESİNDE YÜZDE 65 KESİNTİ YAPTI" 

İstanbul için ayrılan deprem bütçesini de eleştiren Şenoacak, "İstanbul, deprem fay hattında bulunan bir şehir. Bu nedenle şehrimize kentsel dönüşüm faaliyetleri büyük önem taşıyor. Ancak bunun için de İBB'nin yeterli bütçe ayırması gerek. Seçim zamanı kentsel dönüşüm konusunda büyük sözler veren CHP'li İBB Başkanı, 2020 yılı bütçesinde en büyük kesintiyi yüzde 65 oranında deprem bütçesinde yaptı. AK Parti döneminde 1 milyar 012 milyon TL olan deprem bütçesini 347 milyon TL'ye düşürdü. Bu CHP zihniyetinin, hiçbir zaman millete hizmet etmek gibi bir derdi olmadı." şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Sosyal konut projelerini hızlandırdık!


Geri Dön