29 / 03 / 2024

Bayram trafiğinde sivil polisler denetim yapacak!

Bayram trafiğinde sivil polisler denetim yapacak!

Emniyet Genel Müdürlüğünce bayram tatili için alınan trafik önlemleri kapsamında sivil polisler de, otobüslerde özel denetim yapacak. Buna göre denetimler de, şu yollarda yoğunluk gösterecek...



Sivil polisler, Kurban Bayramı'ndaki trafik önlemleri kapsamında otobüslere yolcu olarak binecek hem trafik görevlilerinin çalışmalarını hem de şoförlerinin kurallara uyup uymadığını denetleyecek. 


Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram tatili süresince ve sonrasında karayollarında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahat etmeleri için bazı tedbirler alındı.


Bu kapsamda Trafik Hizmetleri Başkanlığınca görevlendirilen ekipler ve personel denetlemeler yapacak.


Tedbirleri yerinde görmek, seyir-seyahat sırasında sürücülerin trafik güvenliği açısından tehlike oluşturan hatalı davranışlarını tespit etmek ve gereğini yapmak, ilgili trafik ekiplerine bildirimde bulunarak yasal işlem yapılmasını sağlamak için Trafik Daire Başkanlığında görevli başkan yardımcıları, şube müdürleri ve diğer personelden oluşturulan ekipler, bayram tatili gidiş ve dönüş süresince bazı yollarda yoğunluklu denetim yapacak. 


Buna göre denetimler, şu yollarda yoğunluk gösterecek:


"Ankara-Aksaray-Konya-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep.


Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Nevşehir-Kayseri-Sivas-Malatya.


Ankara-Eskişehir-Bilecik-Bursa-Balıkesir-Çanakkale.


Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne-Tekirdağ-İstanbul.


Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum.


Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Denizli-Muğla-Burdur-Isparta-Afyonkarahisar.


Ankara-Bolu-Çankırı-Kastamonu-Çorum-Amasya-Tokat.


Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Isparta-Burdur-Antalya-Konya.


Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon.


Ankara-Eskişehir-Bilecik-Sakarya-Düzce-Zonguldak-Düzce-Sakarya-Bilecik-Kütahya-Afyonkarahisar.


Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir-Aydın-Manisa."


Havadan denetim 


Karayolundaki araçların ve sürücülerin hal ve hareketlerini, trafik kurallarına uyup uymadıklarını, trafik ekiplerinin ve personelinin görevli olduğu güzergahta bulunup bulunmadığı ve görevlilerin sürücülere karşı tutum ve davranışlarına yönelik ise sivil denetim ekipleri görevlendirilecek. Bu ekipler, otobüslere, alacakları biletlerle binerek hem trafik görevlerinin çalışmalarını hem de otobüs şoförlerinin kurallara uyup uymadığını da kontrol edecek.


Trafik yoğunluğu ve hatalı sürücüler havadan da takip edilecek. Havacılık Dairesi Başkanlığının üç helikopterince Trafik Hizmetleri Başkanlığında görevli personelle havadan yoğun denetimler yapılacak. Karayolundaki trafik ekipleriyle koordineli çalışacak bu ekipler, yoğunluğun arttığı bölgelere ilişkin bilgi verecek.


Açıklamada sürücülerden trafik kurallarına uymaları, hız ihlali başta olmak üzere yakın takipten kaçınmaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları da istendi.


AA


Geri Dön