19 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi arsası imar planı değişikliği onaylandı!

Bayrampaşa Cezaevi arsası imar planı değişikliği onaylandı!

İBB Meclisi, 148 bin metrekarelik Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını kapsayan imar planlarının 3 kez yargıdan dönmesine rağmen bölge için dördüncü kez plan değişikliğine gitti.



İBB Meclisi, 148 bin metrekarelik Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını kapsayan imar planlarının 3 kez yargıdan dönmesine rağmen bölge için dördüncü kez plan değişikliğine gitti. Bölgede 2 bin 200 konut ile onlarca işyerinin yapılmasının önünü açan plan değişikliği oy çokluğu ile meclisten geçti.


2009'da yıkılan Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını öngören imar planının idare mahkemesince 3 kez iptal edilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi dördüncü defa imar planı değişikliğine gitti. “Bölgeye AVM yapılacak” iddiasını cevaplandıran Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “İçerisinde AVM yok. Sadece İstiklal Caddesi gibi güzel alışveriş merkezlerinin olacağı dükkânlar var. Bu AVM değil. Şehir Plancıları Odası iptal ettirebilir. Çok önemli değil. Revize ederiz, düzeltiriz, tekrar Meclis'e getiririz.” diye konuştu.


Eski Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki rant tartışmaları sürüyor. Şehir Plancıları Odası'nın 3'üncü iptal müracaatını değerlendiren İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nin, eylül ayı başında ‘yeterli donatı alanı ayrılmadığı, çok yüksek yoğunluk artışı getirdiği ve yeterli ulaşım altyapı sistemi oluşturulmadığı' gerekçesiyle iptal ettiği imar planı değişikliği revize edilerek İBB eylül ayı meclisinin gündemine 4. kez geldi. İBB mülkiyetinde olan 148 bin metrekare büyüklüğündeki eski Bayrampaşa Cezaevi arazisi için yapılan planların görüşüldüğü eylül ayı meclis oturumunda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AVM iddialarına cevap verdi. İnşaat yapma oranının 3 emsalden 2,5'a indirildiğini belirten Aydıner, şunları kaydetti: “Biz orada 300 yataklı Bayrampaşa Devlet Hastanesi ile 7 bin 500 aracın sığabileceği otopark yapıyoruz. Araziye kentsel dönüşüm kapsamında 2 bin 200 konut inşa edilecek. Çevrede 3 mahalleden belirlenen adalar da bu bölgeye taşınacak. İçerisinde AVM yok. Sadece İstiklal Caddesi gibi güzel alışveriş merkezlerinin olacağı dükkânlar var. Bu AVM değil. Hayırlı olan işlerde birliğimizi gösterelim. Bu kararın buradan oybirliği ile geçmesi lazım.”


Planları mahkemeye taşıyan Şehir Plancıları Odası'na da çağrıda bulunan Belediye Başkanı Aydıner, “Şehir Plancıları Odası iptal ettirebilir. Çok önemli değil. Bayrampaşa Belediyesi olarak kamu menfaatine yönelik hizmet yapıyor muyuz, buna bakarız. Revize ederiz, düzeltiriz, tekrar Meclis'e getiririz. Bazı şeyleri yaparken sürekli mahkemelere gitmeyelim, gelin konuşalım. Kamunun ve halkın menfaatinin yanında olalım.” diye konuştu. CHP adına söz alan Grup Sözcüsü Tonguç Çoban da “İstanbul'da bu saatten sonra kamunun yararına olan tek şey şehri betona boğmamaktır, yeşil alan açmaktır.” dedi. Konuşmaların ardından, onaylanan plan teklifi oyçokluğu ile kabul edildi.


Zaman


Geri Dön