26 / 04 / 2024

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...



2009 yılında yıkılan İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılması ile ilgili imar planı, 2011’de AK Parti yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince kabul edilmişti.

CHP VE ODA İTİRAZ ETTİ 

Akşam Gazetesi’nden Ercan Öztürk’ün haberine göreCHP’li meclis üyeleri ise ret oyu vermesinin ardından, İstanbul Şehir Plancıları Odası da, plan değişikliği için mahkemeye başvurdu. Bu süre zarfı içerisinde onaylanan plan üzerinden arazide inşaat başladı, konut ve hastane binaları yapıldı. 8 yıl sonra, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin başvuruları üzerine 5 kez mahkemeden iptal kararı alındı. Her iptal kararı sonrası İBB Meclisi yeni imar değişikliği yaptı, binaların büyük bölümü tamamlandı. Fakat son iptal kararı ile inşaat durdu, yerleşim yapılamadı. 

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

DAİRE BAŞKANI OLDU 

Bu dönemde, 2010-2019 yılları arasında Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman’dı. Kahraman halen TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi. Haziran 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu tarafından, Kahraman’ı İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’na atandı.

‘İKTİDAR’DA DEĞİŞTİ 

Kahraman, İBB Daire Başkanlığı’na geçtikten sonra, Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki inşaatı inceleyerek, inşaatın bitirilmesi için ‘yeni bir imar değişikliği’ talebinde bulundu. İBB Meclisi’ne getirilen değişiklik önerisi ile Bayrampaşa Cezaevi arazisinin inşaat alanı bin metrekare daha genişletildi. 

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

BETON ALANI ARTIRDILAR REDDETTİKLERİ PLANI BİZE GETİRDİLER 

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, konuya dair şu açıklamalarda bulundu: “Daha önce İBB’nin cezaevi arazisi için çok özgün bir çalışması vardı. 

Yapılaşma 4 emsalden 2’ye düşürülüyordu; ayrıca yandaki sıkışık mahallenin de transferini kapsıyordu. Şehir Plancıları Odası itiraz etti, planları mahkemeye taşıdı. Proje mahkemeden 5 kez gitti geldi. Şimdi planları yargıya taşıyan kişi İBB’de daire başkanı oldu, aynı planı getirip bizden onay istiyor.” 

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!

 


Geri Dön