26 / 04 / 2024

Borova Yapı Fikirtepe'de karma konut projesi için arsa aldı!

 Borova Yapı Fikirtepe'de karma konut projesi için arsa aldı!

Borova Yapı Endüstrisi A.Ş, Fikirtepe Merdivenköy Mahallesi'nde rezidans, ticaret ve sosyal tesis alanlarının yer alacağı karma konut projesi için arsa satın aldı. Projenin inşaat alanı yaklaşık 15 bin metrekare olacak.




Borova Yapı Endüstrisi A.Ş tarafından yapılan açıklama şu şekilde;



Ortadoğu Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş. ve Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Tic.A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI TİCARİ İŞLETMESİ'nin 20.09.2012 tarihinde İstanbul İli Kadıköy İlçesi Merpenköy Mahallesindeki Fikirtepe arsa malikleri Bekir GÜL vekili Adnan GÜL, Hüseyin CANSU, Hatice BALCIOĞLU, Cesarettin DEMİRHAN, Metin KARACA, Alaettin YILMAZ, Ahmet ÇOBAN, Murtaza ÇOBAN, Maksut ÇOBAN, Yakup ÇOBAN'la imzalamış oldukları, 2389 ada 6 parsel, 2391 ada 4 parsel, 2391 ada 7 parsel, 2392 ada 7 parsel, 2392 ada 11 parsel, 2392 ada 21 parsel, 2393 ada 1 parsel sayılı taşınmazlar üzerindeki mevcut yapıların yıkılarak işbu sözleşmede tapu kayıtları yazılı parsellerin tevhidi yapıldıktan ve belediyeden ada içi yollar ve bunun gibi kazanımlar elde edildikten sonra yeni parsel numaralı taşınmazın üzerinde mal sahiplerince onaylanacak projeler uyarınca tüm inşaat giderlerinin tamamı Yüklenici tarafından karşılanmak üzere yapılacak sözleşme hükümleri ve ekli teknik şartname esasları dahilinde arsa payı karşılığında konut (residence) + ticaret + sosyal tesis inşaatı yapılması konulu Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'nin tüm şartlarıyla Şirketimiz iştiraklerinden HAYTEK İNŞAAT TAAHHÜT A.Ş tarafından devir alınmasına ve bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasına ve muvafakatname imzalanmasına karar verilmiştir.


Tevhid işlemlerinden sonra kesinleşecek olan inşaat alanı yaklaşık 15.000 m2 olacaktır. Tamamı boşaltılan binaların teslimi ve tevhit ifraz işlemlerinden sonra alınacak yeni parsel(ler) numarasıyla inşaat ruhsatı alındıktan sonra inşaat süresi başlayacaktır (yaklaşık 1 yıl sonra). Kat karşılığı inşaat işinde paylaşım %54 Arsa Sahipleri, %46 Yüklenici Firma şeklinde olacaktır. İnşaatın süresi, ruhsat tarihinden itibaren 36 aydır.



Geri Dön