26 / 04 / 2024

Bayrampaşa Yorum İstanbul Evleri'nde 223 bin TL'ye! 5 haftada 300 konut satıldı!

Bayrampaşa Yorum İstanbul Evleri'nde 223 bin TL'ye! 5 haftada 300 konut satıldı!

Yorum İstanbul Evleri’nde konut alacakların yüzde 10 gibi bir kısmını peşin ödeyerek 120 ay taksitle ve yüzde 0.79 faizle ev sahibi olabiliyorlar



Yorum İstanbul Evleri Proje Koordinatörü Cenk Biber, beş hafta gibi kısa bir zamanda 558 konutun yüzde 55’i olan 300 daireyi sattıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Aslında bu projenin bu kadar kabul görüp satılması şöyle oldu, Bayrampaşa’da projeyi bilen ve takip eden bir kesim vardı. Onlar öncelikli olarak bir iki hafta içerisinde Yorum İstanbul Evleri’nden konut aldılar. 10 Ekim’de yaptığımız lansman sonrasında ise satışlar hızlandı. Bizim hedeflediğimiz 2011 Mayıs ayına kadar kalan konutları bitirmek.”

Yorum İstanbul Evleri’nde konut alacakların yüzde 10 gibi bir kısmını peşin ödeyerek 120 ay taksitle ve yüzde 0.79 faizle ev sahibi olabiliyorlar. İş Bankası, Al Baraka ve Yapı Kredi Bankası Yorum İstanbul Evleri’nin satış ofisinde stand açarak projeden ev almak isteyenlere kredi olanakları sağlıyor.

558 konutluk projenin yatırım değerinin yaklaşık 110 milyon dolar olduğunu söyleyen Cenk Biber, “Yorum İnşaat ve Turkmall ortak girişimi olan Yorum İstanbul Evleri, 10 bin konutluk projenin ilk ayağını oluşturuyor. Şu an diğer konut projeleri üzerinde çalışıyoruz. Yapacağımız projeler ağırlıklı olarak Avrupa yakasında olacak. Silivri’den Riva’ya kadar olan bir alanda konut yapmayı planlıyoruz.”
 
Cenk Biber, “Bizim konut projelerine girme nedenlerimizin başında birbiriyle doğru ilişkilendirilmiş alışveriş merkezi ile konut projesi yapmak var. Konut için çok güzel yaşam alanları yaratmış oluyorsunuz.  Bu da güzel bir sinerjiye yol açıyor. Yorum İnşaat ve Turkmall olarak bunu hedefliyoruz aslında. Biz konutları satarken bir de doğayı önemsediğimizi göstermek adına her konut alan aile adına 15 fidan dikiyoruz. Bunu Çekül’le ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 300 daire satıldığına göre 300 çarpı 15 ağaç dikiliyor. Kemerburgaz’da 9 bin ağaçlık bir Yorum Ormanları olacak” diye konuştu.

Cenk Biber, “Yorum İstanbul Evleri’nin lokasyon olarak diğer projelerden ayıran önemli özelliğinden birisi de gerçekten şehrin içinde yer alması. Mesela iki dakikalık mesafede metro istasyonu bulunuyor. TEM ve E5 çıkmak Yorum İstanbul Evleri’nden çok kolay. İstanbul’un en can alıcı noktaları olan, Atatürk Havalimanına 9 km., Yenikapı İskelesine 7 km., FSM Köprüsü, Maslak, İkitelli Olimpiyat Stadına 11 km., Taksim’e 8 km. ve Eminönü’ne 7 km. mesafede bulunuyor. Biz Yorum İstanbul Proje’sinin gerçekten iyi bir noktada yer aldığı düşüncesindeyiz” dedi.

Yorum İstanbul Evleri’nin proje özelliklerinden de bahseden Cenk Biber, “604 kapalı, 53 tanede misafir otoparkı bulunan Yorum İstanbul Evleri’nde  1 artı 1 daireler için kapalı otopark içinde ardiye veriyoruz. Bir de site sakinleri için sanat parkuru oluşturuyoruz. Sanat parkurunda günümüz sanatçılarının eserleri olacak ve site sakinleri yürüyüşlerini bu eserler arasında gerçekleştirecek” dedi.

YORUM İSTANBUL EVLERİ TESLİM TARİHİNİ 9 AY ÖNE ÇEKTİ
Yorum İstanbul Evleri Proje Koordinatörü Cenk Biber, Yorum İstanbul Evleri konut teslim tarihini Ekim 2012’den Ocak 2012 tarihine çektiklerini ifade ederek, “Proje inşaatı beklediğimizden daha hızlı sürüyor. Yorum İstanbul Evleri’nden konut alacaklar şimdiden avantajlı duruma geçiyorlar” dedi.

YORUM İSTANBUL EVLERİ SATIŞ OFİSİ BAYRAM SÜRESİNCE AÇIK!
Yorum İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi’nin gerçekleştireceği 10 bin konutluk projelerden ilki olan Yorum İstanbul Evleri’nin Bayrampaşa’daki inşaat alanında bulunan satış ofisi 9 günlük bayram tatili boyunca (bayramın ilk günü hariç) her gün 09.00 – 18.00 saatleri arasında konut almak isteyenler için açık olacak.

Bayrampaşa Yorum İstanbul’da 1+1’ler 223 bin TL ile 230 bin TL ve 2+1’ler 368 bin TL ile 376 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Yorum İstanbul'un yarısı 1 ayda satıldı

Yorum İnşaat ile Turkmall Ortak Girişimi projesi Yorum İstanbul'daki dairelerin yüzde 54'ünün bir ay içinde satıldığını belirten Proje Koordinatörü Cenk Biber, "Dairelerin tamamını Mayıs 2011 'e kadar satmayı planlıyoruz. 2011 'in ortasında iki yeni projeye başlayacağız" dedi.

İstanbul Bayrampaşa'da yer alan Yorum istanbul, Yorum inşaat ile Turkmall Ortak Girişimi tarafından 110 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor. Proje Koordinatörü Cenk Biber, Yorum istanbul'un Ortak Girişim tarafından beş yılda 10 bin konut yapma hedefinin ilk halkasını oluşturduğunu söyledi. Projenin yüzde 54'ünün bir ayda satıldığını belirten Cenk Biber ile Yorum istanbul'u konuştuk: Yorum İstanbul projesinden kısaca bahseder misiniz 558 konuttan oluşan Yorum istanbul, 21 bin 182 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 16 bin 500 metrekaresi yeşil alan olarak tasarlanan proje, Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi (AVM) Forum İstanbul'un hemen yanında yer alıyor.

223 bin liradan başlıyor

Yorum İstanbul'da daire tipleri ve fiyat aralığı nedir

Projede büyüklüğü 62 ile-143 metrekare arasında değişen 1 arü l'den 4 artı l'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. 1 artı l'ler 223 bin, 2 artı l'ler ise 376 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Projenin ne kadarı satıldı Satış ne zaman tamamlanır

10 Ekim'de satışa çıktığımız günden bu yana projenin yüzde 54'ü satildı. Eimizde 3 arü 1 ve 4 arü 1 kalmadı. Kalan konutların 112'si 1 arü 1, 151'i de 2 arü 1. Konutların tamamını Mayıs 2011'de satmayı planlıyoruz.

Ödeme koşulları nasıl

iş Bankası ve Albaraka ile anlaşmamız var. Dairelerin yüzde 10'unu peşin olarak ödeyen müşterimiz, kalan miktar için banka kredisi kullanabiliyor. 120 aya uygulanan faiz oranı ise 0.79.

Her aile için 15 fidan dikilecek

Sosyal olanaklar neler

Projede açık-kapalı havuz, spor alanlan, Kafe Bistro, fitness salonu, sauna, koşu parkuru, bisiklet parkurunun yanı sıra basketbol ve futbol sahası, tenis kortu, mini golf sahası bulunuyor. Bunun yanı sıra botanik bahçesi, çeşitli sanat eserlerinin yer alacağı keyifli bir yürüyüş parkurumuz olacak. Kuru temizlemeden çocuk bakımına, otomobil kiralamaya kadar concierge hizmetimiz var. 604 araç kapasiteli kapalı, 53 araçlık misafir otoparkımız var.

Yorum Ormanı fikri nereden çıktı

Projemizden ev alan her aile için İstanbul Kemerburgaz'da oluşturacağımız ormanda 15 fidan dikeceğiz. Yeşil alanların her geçen gün azaldığı ülkemizde, Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile ortaklaşa çalışarak yeşilliğe katkı yapmayı amaçlıyoruz. Yorum İstanbul Ormanına 9 bin ağaç dikeceğiz. Her projemiz için orman yapma hedefimiz var.

Projenin ulaşım avantajlarından da biraz bahsedebilir misiniz

Yorum İstanbul Evleri, Bayrampaşa'da şehrin tam merkezinde. İki dakika mesafede bulunan metro istasyonu ile TEM ve E5 bağlantı yollarının sağladığı ulaşım avantajlarının yanı sıra Yorum İstanbul Atatürk Havalimanı'na 9, Yenikapı Iskelesi'ne 7, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Maslak'a 11, Taksim'e 8 kilometre mesafede yer alıyor.

Şehrin merkezinde olmanın dezavantajı var mı

Şehrin çok merkezinde olmamıza rağmen yeşil alanlarla bir vaha yaratmaya çalıştık. Burası bir ada. Yanımızda tek komşumuz Forum İstanbul. Onun dışında etrafımızda herhangi bir çarpık yapılaşma ihtimali yok. Ses konusuna önem verdik. Yalıtım sistemlerimiz çok kuvvetli binalarda.

Ekim 2012'de teslim edilecek

Proje ne zaman teslim edilecek

Başlangıçta projeyi Ekim 2012'de teslim etmeyi planlamıştık. Ama inşaat çok hızlı ilerliyor. Yorum İnşaat, projelerinde çok hızlı ilerleyen bir firma. Bu yüzden konut teslimlerini Ocak 2012'ye çektik.

Bundan sonraki projeler neler

Yorum-Turkmall Ortak Girişimi bundan sonra da çalışmalannı sürdürecek. Avrupa yakasında, şehir merkezine yakın oktalarda yapacağımız iki büyük projenin hazırlıklan sürüyor. Bu iki projenin her biri 2-3 bin konuttan oluşacak ve Yorum İstanbul'u da kattığımızda bu 3 proje ile 5 yılda 10 bin konut hedefinin yansını tamamlamış olacağız. Yeni projelerimize 2011'in ikinci yansında ya da üçüncü üç aylık dönemde başlamayı planlıyoruz.
Satışlar bayramda da sürecek mi

Evet. Yorum İstanbul Evleri'nin Bayrampaşa'daki inşaat alanında bulunan satış ofisi, 9 günlük bayram tatili boyunca bayramın ilk günü hariç her gün sabah 9.00 ile akşam 18.00 arasında açık olacak.
Posta/İnci Neşeli Özoğlu


Geri Dön