29 / 03 / 2024

Bazı enerji tesisleri acele kamulaştırılacak!

Bazı enerji tesisleri acele kamulaştırılacak!

Manisa'nın, Alaşehir ilçesinde tesis edilecek jeotermal enerjiye dayalı üretim tesisine, jeotermal kaynakların ulaşımını sağlayacak boru hatlarının yapımı amacıyla listede belirtilen taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi...




Bakanlar Kurulu'nun, enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, Manisa'nın, Alaşehir ilçesinde tesis edilecek jeotermal enerjiye dayalı üretim tesisine, jeotermal kaynakların ulaşımını sağlayacak boru hatlarının yapımı amacıyla listede belirtilen taşınmazların, Manisa İl Özel İdaresi tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 


Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "380 kV Ada 2-Paşaköy Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında ekli haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. 


Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV (Bartın-Cide) Brş.N.-Hema Enerji İletim Hattı (Girdi-Çıktı) Projesi" kapsamında haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 


Bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV Kıyıköy RES TM-Kıyıköy TM Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. 


Siirt'in, Şirvan ilçesinde tesis edilecek Şirvan Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla listede bulunduğu yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 


Öte yandan, Ankara'nın Mamak ilçesi Anayurt ve Gülseren mahalleleri ile İstanbul'un Pendik ilçesi Kaynarca mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların riskli alan ilan edilmesi kararlaştırıldı. 


Çankırı'nın Merkez ilçesinde bulunan ve kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanına ilave edilmesine karar verildi. 


AA


Geri Dön