20 / 04 / 2024

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

Artan petrol ve doğal gaz fiyatları, tüm dünyada olumsuz etki yaratıyor. Almanya’nın eyalet, federal, sosyal güvenlik ve belediye dâhil kamu dışı kurumlara borçları arttı.



İngiltere’de de durum bundan farklı değil. Ülkede özellikle ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımı, son 1,5 yıl içerisinde iki kat arttı.

DW: ALMANYA’NIN BORCU ARTIYOR

2021’in sonunda kamu borcunun 2,3 trilyon avro olarak hesaplandığını açıklayan Almanya'da Federal İstatistik Dairesi, ülkenin eyalet, federal, sosyal güvenlik fonları, belediye ve belediye birlikleri seviyesinde tüm temel ve ek bütçeleri de dâhil kamu dışı kurumlara genel kamu borcunun yaklaşık olarak 2,3 trilyon avro olduğunu açıkladı. Böylece kişi başına düşen borç miktarı 27 bin 906 avroya denk geliyor. tekabül ediyor.

 BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya nın borcu artıyor

Bir önceki yıl 146,9 milyar avro olan borç, yüzde 6,8 arttı. Federal Hükümetin kamu borcunun 2021’in sonunda 2020’nin aynı dönemine göre; yüzde 10,3 oranında, 145 milyar avro arttığı öğrenildi. Eyaletlerin 2021 yılı sonunda bir 2020 yılına nazaran 2,1 milyar avro daha fazla borçlanmış olduğu belirtildi. (DW)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön