26 / 04 / 2024

Beckhamın evinin kiremitlerini Şahtaş üretiyor!

Beckhamın evinin kiremitlerini Şahtaş üretiyor!

Ünlü futbolcu David Beckhamın evinin kiremitleri, Shakiranın çiçek saksıları, İngiltere Kraliçesi Elizabethin yeğeninin evinin kiremitlerini İzmirli tuğla ve kiremit üreticisi Şahtaş yapıyor



Ünlü futbolcu David Beckhamın evinin kiremitleri, Shakiranın çiçek saksıları, İngiltere Kraliçesi Elizabethin yeğeninin evinin kiremitlerini veren İzmirli tuğla ve kiremit üreticisi Şahtaş, bu yolla 2009 yılında yaşanan ekonomik krizini aşarak16 ülkeye ihracat yapacak konuma yükseldi. Şirket, Yunanistanın başkenti Atinadaki dünyaca ünlü Akropolisin restorasyonunda kullanılan tuğlaların da üretimini yaptı.

Şahtaş Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Şahin yaptığı açıklamada 2009da başlayan küresel ekonomik krizde inşaat sektörü yüzde 16lık daralma yaşarken, stoklarındaki tuğla ve toprak ürünleri ülke ülke dolaşarak sattığını söyledi. Krizi bu şekilde atlattıklarını belirten Şahin, "Dünyanın aranan firmalarından biri olduk. Kriz döneminde, düşük döviz kurundan kaynaklı rekabet gücünü yitirerek üretime ara vermek zorunda kaldık. Buna rağmen çalışmalar devam ederek Torbalı Pamukyazıdan dünya starlarının evlerine ürün göndermeyi başardık dedi. Yeni yatırımlar yapmayı düşündüklerini belirten Şahin, üretimlerinin yüzde 98ini İngiltere, Yunanistan, Almanya ve ABD gibi ülkelere ihraç ettiklerini anlattı.

Şu anda da İstanbuldaki Beylerbeyi Sarayının restorasyonu için görev aldıklarını ifade eden Şahin, "Muhteşem Yüzyıl dizisinin çekildiği Süleymaniye Külliyesindeki Rabi Medresesinin salon bölümünde yerdeki tuğlaları, 520 yıl öncelikelerle aynı özelliklere sahip olarak biz imal ettik. İstanbuldaki Cumhurbaşkanlığı Köşkünde de ürünlerimiz kullanılıyor" diye konuştu.


Geri Dön