26 / 04 / 2024

Bekir Pakdemirli'den Batman'a millet bahçesi müjdesi!

Bekir Pakdemirli'den Batman'a millet bahçesi müjdesi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada "Bakanlık olarak iki müjdem var Batman'a. Birincisi, Batman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, ikincisi ise millet bahçesi ve dere ıslahı" dedi.



Pazaryeri Mahallesi'nde Batman 3. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile İnşaat Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın açılışı töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Barış Pınarı Harekatı'na dikkat çekerek, bu süreçte toplumun her kesiminin kenetlendiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Batman yüzünü kalkınmaya, refaha çevirmiş, bölgenin amiral gemisi olmak için hedef koymuş, aynı anda iki ihtisas fuarında konuklarını ağırlayacak düzeye erişmiş, örnek bir şehirdir. Batman, sıkılaşmış safların yarattığı bu güzel sinerji bize, dirilişin muştusunu veriyor. Bu topraklar, 12 bin sene önce, yeryüzünde insanların ilk defa tarım yaptığı topraklar. 17 yıldır, hizmet aşkıyla görevde olan hükümetlerimiz, tarımın anavatanında, dünyaya örnek olan kalkınma projelerinden birine imza attı. Diyarbakır, Batman ve Siirt Kalkınma Projesi, entegre kırsal kalkınma projelerinin en başarılı örneklerden biri oldu." 

"Bakanlık olarak iki müjdem var Batman'a. Birincisi, Batman Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, ikincisi ise millet bahçesi ve dere ıslahı. Bu iki müjde Batman'a hayırlı uğurlu olsun." diye konuşan Bakan Pakdemirli, bunun için de en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi.

Konuşmalardan sonra fuarın açılışı gerçekleştirildi.

 


Geri Dön