26 / 04 / 2024

Bekir Pakdemirli'den hazine arazileri açıklaması!

Bekir Pakdemirli'den hazine arazileri açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız" dedi...



Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, videokonferans üzerinden yaklaşık 32 bin personelle bayramlaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bekir Pakdemirli, ülkede ekilmedik bir karış toprak bile bırakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız. Hazine arazilerinin kullanımı ile ilgili uygulamanın usul ve esaslarını düzenleyen mevzuatı en kısa sürede yayımlayacağız" diye konuştu.

Pakdemirli, koronavirüs salgını sürecinin en yoğun hissedildiği ilk 5 ayda tarımsal desteklerin yüzde 55'ini ödediklerini vurgulayarak, "Tohumun yüzde 75'ini çiftçimize hibe vererek, ekilmeyen hazine arazilerini üretime kazandırıyoruz. Allah'a şükür, bu süreci alnımızın akıyla, tarımsal üretim ve gıda tedarikinde sorun yaşamadan atlattık" dedi. 

- "Projelere yenilerini ekledik"

Koronavirüs salgını sürecine rağmen, son iki yılda başlatılan projelere yenilerinin eklendiğine dikkat çeken Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Artık gelecek 1 yılı, 2 yılı değil, 10 yılı, 25 yılı çok doğru tasarlamak ve bütün altyapıları tamamlamak zorundayız. Potansiyelimiz büyük, hedeflerimiz de büyük. Ekilmedik bir karış toprak bile bırakmamalıyız. Hazine arazilerini üretime kazandırmak için her bir boş araziyi tespit ederek ekime-dikime kazandırmalıyız. İnşallah Hazine arazilerinin kullanımı ile ilgili uygulamanın usul ve esaslarını düzenleyen mevzuatı en kısa sürede yayımlayacağız. Üretim planlamasında optimizasyon bizim önem verdiğimiz bir konu. Bu kapsamda yeni çalışmalarımız olacak."

Pakdemirli, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına taviz verilmemesini de belirtirken, "Bu konuda ciddi mesafeler aldık. 2002 öncesi tarım dışına çıkarılan arazi miktarı yıllık 120 bin hektar iken, bu miktarı ortalama 60 bin hektara düşürdük. Geçen sene bu rakam 10 bin hektarın altına indi" dedi. 

6 yılda 3 milyar 724 milyon metrekarelik hazine arazisi satıldı!


Geri Dön