24 / 04 / 2024

Belediye başkanları, Beyoğlu'ndaki dönüşümü inceledi!

Belediye başkanları, Beyoğlu'ndaki dönüşümü inceledi!

MARMARA Bölgesi'ndeki bazı ilçelerin belediye başkanları, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için, Beyoğlu'nu ziyaret etti.



MARMARA Bölgesi'ndeki bazı ilçelerin belediye başkanları, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için, Beyoğlu'nu ziyaret etti. 


Beyoğlu Belediyesi'nin davetiyle düzenlenen programa; Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın da arasında bulunduğu ilçe belediye başkanları katıldı. 


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediye başkanlarına tamamlanan projeler ve kentsel dönüşüm hakkında hazırlanan maket üzerinde bilgi verdi. Daha sonra Demircan ve diğer başkanlar, İstiklal Cadddesi'nde restorasyonu devam eden Emek Sineması ile Tarlabaşı 360 Projesi'ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi. 


Habertürk


Haber Güneş Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Marmara Bölgesi'ndeki bazı ilçelerin belediye başkanları, kentsel dönüşüm ve restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm ve restorasyon hakkında Başkan Ahmet Misbah Demircan’dan bilgi alan Belediye Başkanları daha sonra çalışmaları yerinde inceledi.


BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İSTİKLAL TURU

Beyoğlu Belediyesi'nin Şişhane'de bulunan binasında bir araya gelen Belediye Başkanları, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan Beyoğlu'nda yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Demircan, Emek Sineması restorasyonu, Okmeydanı ve Tarlabaşı 360 kentsel dönüşüm projeleri hakkında barkovizyon eşliğinde bilgi verdi. Demircan, yapılması planlanan projeleri Beyoğlu maketi üzerinde anlattı. Konuklarına restore edilen Belediye binasını da gezdiren Demircan, belediye başkanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ahmet Misbah Demircan ve diğer belediye başkanları daha sonra İstiklal Caddesi'nde gezdi. Başkanlar restorasyonu devam eden Emek Sineması'nda incelemelerde bulundu.


"HER YERDE MARKA DEĞERİMİZ VAR"

Beyoğlu'nda devam eden restorasyon ve renovasyon çalışmaları hakkında medya mensuplarına bilgi veren Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu'nda tekil binalardaki restorasyonlar devam ederken, Galataport, Haliçport hazırlıkları devam ediyor. Okmeydanı'nda tapu vermeye devam ediyoruz, kentsel dönüşümle ilgili start vereceğiz" dedi. Yakın bir süreçte kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların başlatılacağını belirten Demircan, "Beyoğlu'nun her tarafında bu gelişme ve değişme son sürat devam ediyor. Kasımpaşa'da, İstiklal'de, Galata Port'ta, Okmeydanı'nda, Sütlüce'de… Her yerde bir marka değerimiz var ve bunu devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.


"BELEDİYE BAŞKANLARI DÖNÜŞÜMLERİ YERİNDE İNCELEMELİ"

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm projelerini inceleme gezisine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada yapılan dönüşüm sıradan bir kentsel dönüşüm değil, içerisinde tarihi eserlerin, Tarlabaşı gibi sorunlu bir bölgenin dönüşümünü ele alan bir proje. Şu anda içerisinde bulunduğumuz yer başlı başına Türkiye'de örnek projeler arasındadır. İnşaat Mühendislerinin, bu işle ilgilenen müteahhitlerin ve özellikle belediye başkanlarının, başkanlığa devam etmek isteyen belediye başkanlarının, uygulamaya geçen bu kentsel dönüşümleri yerinde incelemelerini çok yararlı buluyoruz" dedi.


"KENTSEL DÖNÜŞÜM ZORLUKLARININ NASIL ORTADAN KALKTIĞINI GÖRDÜK"

Beyoğlu'nda yapılan kentsel dönüşümün özel bir kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Başta Emek Sineması olmak üzere buralarda tarih var, kültür var. Beyoğlu İstanbul'un kültür ve tarihine başkentlik yapıyor. Buranın yeniden canlanıyor olması bizleri mutlu etti. Bizler kentsel dönüşüm çalışmalarını halk dilinde vatandaş zorluğu ile biliriz. Burada zorlukların nasıl aşıldığını da aynı zamanda görmüş olduk. Sit alanında teknik ve uzman bir ekibin çalışmasını gördük ve arazi şartlarına göre hazırlanan güzel bir proje gördük" diye konuştu.


CUMHURBAŞKANIMA  ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah 'Sayın Cumhurbaşkanıma şükranlarımı sunuyorum onun sayesinde 10 maddelik özel yasa çıkardık. Onun istediğiyle Emek Sineması yeniden faaliyete geçiyor' dedi.


Güneş 


Geri Dön