18 / 04 / 2024

Belediyelerden emlak vergisi atağı!

Belediyelerden emlak vergisi atağı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında belediyelerin emlak vergisi politikalarını kaleme aldı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Rahmi Turan bugünkü köşe yazısında belediyelerin emlak vergisi politikalarını kaleme aldı. İşte Turan'ın o yazısı...

Emlak vergisi ile ilgili önümüzdeki günlerde fahiş fiyat artışları bekleniyor. Sözcü  köşe yazarı Dr. Nedim Türkmen, Emlâk Vergisi'nin önümüzdeki seneden itibaren 3-5 kat artacağını dile getirdi. 

Türkmen, belediyelerin, enflasyon oranları ve özellikle koronavirus sürecini hiç önemsemeden tamamen gelir hedefi ile yapmaya hazırlandığı afaki ve fahiş değerlendirmelerini engellemek için hükümeti uyardı.

Belediyelerden emlak vergisi atağı!

Özellikle CHP'li belediyelerin emlak vergisi konusunda insafsız davrandığı gelen mektuplar arasında. Özellikle bir okuyucu emlak vergisi konusunda Turan'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: 

“Sayın Turan… Geçen beyan döneminde, bilhassa İstanbul'daki CHP'li belediyeler Emlâk Vergisi değerlerinde fahiş artışlar yapmış, siz bunu ‘Bindikleri dalı kesiyorlar' diye eleştirmiştiniz. O belediyeler bundan ders almamış olacaklar ki, mesela Büyükçekmece Belediyesi rayiç bedelleri 10 kat (ON KAT) arttırmış! Diğer CHP'li belediyelerin tutumu da bundan farklı olmayacak ve CHP büyük zarar görecek.” diyor.

Emlak vergisinde fiyat artışı!


Geri Dön