24 / 04 / 2024

Benetton Türkiye'den Abhazya'da mağaza

Benetton Türkiye'den Abhazya'da mağaza

Benetton Türkiye, Abhazya'da mağaza açan ilk uluslararası marka oldu. Benetton Türkiye, Türk cumhuriyetler ve Kıbrıs'ta yatırımlarını devam ettirecek



Benetton, Abhazya'da mağaza açan ilk uluslararası marka oldu. Yeni pazarlarda büyümeye devam eden Benetton Türkiye, Gürcistan'ın kuzeybatısında yer alan Abhazya'nın başkenti Sohum'da, geçtiğimiz günlerde 100 metrekarelik bir mağaza açtı. Hız kesmeden yatırımlarına devam eden Benetton Türkiye, Gürcistan'ın ardından Abhazya'da da resmi olarak mağaza açan ilk uluslararası marka unvanını elde etti.
Mağazada, United Colors of Benetton ve Benetton 012 ürünleri satışa sunuluyor. Konuyla ilgili bilgi veren Benetton Türkiye Genel Müdürü Zeynep Selgur, "Tarihte pek Yolu'nun denize açılan kapısı olan Abhazya, geniş kıyı şeridiyle, günümüzde turizm ve deniz taşımacılığı açısından stratejik öneme sahip bulunuyor. 1985 yılında Türkiye'de mağaza açan ilk uluslararası marka olduğumuz gibi, Abhazya'da da ilk olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Benetton Türkiye olarak Türki Cumhuriyetler ve Kıbrıs'taki yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi. 250 bin nüfuslu Abhazya, zengin kömür havzasına ve değerli mermer yataklarna sahip.

Rusya'dan 1.5 milyon turist gidiyor
Osmanlı döneminde Sohumkale adını taşıyan 120 bin nüfuslu başkent Sohum, liman ve tatil kenti olarak tanınyor. Plajlar, otelleri ve kaplıcalarıyla ünlü şehrin başlıca gelir kaynağını turizm oluşturuyor. Karadeniz'e boydan boya kıyısı bulunan Abhazya'yı, yaz aylarında yalnızca Rusya Federasyonu'ndan yaklaşık 1.5 milyon turist ziyaret ediyor.
Radikal


Geri Dön