26 / 04 / 2024

Benlitaş İnşaat'ın şikayetinin reddine karar verildi!

Benlitaş İnşaat'ın şikayetinin reddine karar verildi!

Benlitaş İnşaat Nakliyat Hafriyat Konkasör İşletme ve Ticaret Limited şžirketi'nin fahiş fiyatlarla agrega sattığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verildi



Rekabet Kurulu, Balaban Gıda ile Doğan Gıda A.şž"nin kontrolünün Nestle Türkiye Gıda San. A.şž."ye geçmesi işlemine, rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurmayacağından izin verdi.
               
Rekabet Kurulunun dün aldığı kararlar, Kurumun internet sitesinde yayımlandı. Buna göre, Güneş Sigorta A.şž"nin Ford Otomotiv Sanayi A.şž. ile   yapmış olduğu anlaşma sonucu çıkardığı 'F Kasko' ürününün satışının sadece Ford   Otomotiv Sanayi A.şž. yetkili servisleri tarafından yapılmasının ve sigorta   ettirenlere Ford Otomotiv Sanayi A.şž. yetkili servislerinde indirim imkanı sağlanmasının rekabeti kısıtladığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda, soruşturma açılmasına gerek olmadığına, şikayetin reddine karar verildi.
               
Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası"nın altın satış ve hurda alış fiyatları belirleyerek rekabeti ihlal ettiği iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar veren Kurul, 'Oda"nın üyelerine altın alım satım fiyatlarını belirlemekte özgür olduğunu ve Odanın gönderdiği fiyatların sadece tavsiye amaçlı olduğunu bildirmesi ve durumun gerekçeli kararın tebliğinden itibaren en geç 30 gün içinde Rekabet Kurumuna tevsik edilmesi' yönünde görüş bildirilmesini kararlaştırdı.
               
Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.şž, Saint-Gobain Weber   YapıKim. San. ve Tic. A.şž, KYK Yapı Kimyasalları San.Tic.Ldt, Eczacıbaşı-Koramic Yapı Kimyasalları A.şž, Entegre Harç Sanayi ve Ticaret A.şž. ve Fixkim Paz. A.şž. unvanlı firmaların seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları pazarında ustalara   yönelik primler, kupon gibi uygulamalarla yaptıkları indirimler sonucu 4054 sayılı Kanunu ihlal ettikleri iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma
açılmasına gerek duyulmadı.
               
Benlitaş İnşaat Nakliyat Hafriyat Konkasör İşletme ve Ticaret Ltd. şžti"nin fahiş fiyatlarla agrega sattığı iddiası üzerine yapılan inceleme sonucunda da soruşturma açılmasına gerek olmadığına, şikayetin reddine karar veren Kurul, Siemens Healthcare Diagnostik Tic. Ltd. şžti, Beckman Coulter Biomedikal Ürünler San. Tic. Ltd. şžti, Roche Diagnostik Sistemleri Tic. A.şž, Abbott Laboratuarları İthalat ve Tic. Ltd. şžti, Mediset Tıbbi Malzemeler İthalat ve Tic. Ltd. şžti. haklarında, laboratuar hizmet alım ihalelerinde bazı teşebbüslere yetki belgesi verilmemesi suretiyle piyasanın rakiplere kapatıldığı iddiası üzerine de soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verdi.
               
BİRLEşžME VE DEVRALMALAR
               
Newmont Altın Madencilik Ltd. şžti"nin sermayesinin tamamının, Koza Altın İşletmeleri A.şž. ve ATP İnşaat ve Ticaret A.şž. tarafından devralınması   işleminin; ciro eşiklerinin aşılmaması nedeniyle izne tabi olmadığına karar veren Kurul,
grup içi işlem niteliğindeki Koza İpek Madencilik Sanayi ve Ticaret A.şž"nin   Koza Altın İşletmeleri A.şž. tarafından devralınmasına menfi tespit belgesi verilmesini kararlaştırdı. Kurul, Zentiva Kimyasal Ürünler San. Tic. A.şž"nin sahibi bulunduğu ilaç etken maddesi üretim tesisinin makine ve ekipmanlarıyla birlikte devralınması ile Deva Holding A.şž ile Zentiva Kimyasal Ürünler San. Tic. A.şž arasında imzalanan İmalat ve Tedarik Sözleşmesi ve iki adet Patent ve Know-How Lisans Anlaşması"na izin verdi.Kurul, İbrahim, Huriye, Meriç ve Lütfü Balaban, Ertan ve Ayşe Küpçü le Yeşim Alptekin ve Betül Acuner"in Balaban Gıda Sanayi ve Ticaret A.şž. ile Doğan Gıda Sanayi ve Ticaret A.şž"deki hisselerinin NDB Gıda Sanayi ve Ticaret A.şž. tarafından devralınması suretiyle bu şirketlerin kontrolünün Nestle Türkiye Gıd San. A.şž"ye geçmesi işlemine de, hakim durum yaratılması veya mevcut hakim durumun güçlendirilmesi ve böylece rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğurmayacağından izin verdi.
               
Arkaz Sağlık Hizmetleri A.şž. ve iştiraklerinin yüzde 51 oranındaki hissesinin TPEFII tarafından, sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak yen hisselerin taahhüt edilmesi suretiyle ve Hujuori Financieringen B.V. vasıtasıyla devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.
AA  


Geri Dön