19 / 04 / 2024

Bera Oteller Grubu, otel sayısını 8'e çıkaracak!

Bera Oteller Grubu, otel sayısını 8'e çıkaracak!

Kombassan Holding iştiraklerinden Bera Oteller Grubu, 2013 yılına kadar otel sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor



Kombassan Holding iştiraklerinden Bera Oteller Grubu, 2013 yılına kadar otel sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyor.
 
Yatırım projelerini tamamlayan grup, Türkiye'nin değişik illerinde yeni oteller kurmak için kolları sıvadı. Alternatif turizm alanında zirveye tırmanan Bera, üç yıl içinde 5 yeni oteli daha halkasına eklemek için çalışmalarını hızlandırdı. Bera Oteller Grubu Genel Müdürü Yücel Yavuz, yıllık döviz gelirinin yüzde 21'ini turizmden elde eden Türkiye'de otelciliğin yeni yatırımlarla ekonomiye daha fazla katkı sağladığını söyledi. Grup bünyesinde ikisi Konya'da ve biri Antalya Alanya'da olmak üzere üç otel faaliyet gösteriyor.

Grup olarak turizm pastasından daha fazla pay almak istediklerini dile getiren Yavuz, şehir otelciliğinde büyüme kararı aldıklarını kaydetti. Özellikle ticaretin geliştiği şehirleri yatırım adresi olarak tespit ettiklerini belirten Yavuz, "Alanya'daki otelimiz alternatif turizmde en çok tercih edilen otel şu anda. Yeni oteller için öncelikle kiralama yöntemini seçeceğiz. İşletmeciliğini yaparak dört ilde açacağımız otellerle bu alanda büyüyeceğiz. Daha sonra kendi binamızı yaparak zincirimizi genişleteceğiz. 2013 yılında otel sayımızı 8'e çıkarmak için çalışıyoruz. Bütün projelerimizi bu çerçevede yaptık." dedi. Zincir oteller arasında Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından takibi yapılan, denetlenen tek grup olduğu bilgisini veren Yavuz, kalite yönetim sistemi, iş güvenliği, işçi güvenliği ve müşteri memnuniyeti gibi birçok belgeye sahip olduklarının altını çizdi.

Rakip ülkeler krizde, ülkemiz iyi durumda

Türk turizminin 2009 yılında bazı sıkıntılar yaşamasına rağmen Akdeniz çanağında bulunan İtalya, İspanya ve Yunanistan ile kıyaslandığında krize karşı çok büyük direnç gösterdiğini ifade eden Bera Genel Müdürü Yavuz, "Rakip ülkeler ciddi krizlerle boğuşuyor. Bu ülkelerde tesislerin çoğu yıprandı. Türkiye'deki tesisler hem çok yeni hem de çok çok iyi durumda. Bu da ülkemizi avantajlı konuma yükseltiyor." ifadelerini kullandı. 2010 yılında turizmin bir önceki yıla göre çok daha iyi gittiğini aktaran Yavuz, "Türkiye bu yılı daha iyi kapatacak. Sezon verileri onu gösteriyor." dedi.
Zaman-Aydın Hızlıca


Geri Dön