26 / 04 / 2024

Bereket Döner dünyanın en büyük döner fabrikasını kuracak!

Bereket Döner dünyanın en büyük döner fabrikasını kuracak!

67 şubeye ulaşan Bereket Döner Hadımköy’deki fabrikasına sığmıyor. Genel Mütdür Nezif Emek “6 aydır arsa arıyoruz. Dünyanın en büyük döner fabrikasını kuracağız” dedi.



1989 yılında İstanbul Beyoğlu’ndaki küçük bir dönerci dükkânında temelleri atılan Bereket Döner, dünyanın en büyük döner fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Bereket Döner, Özde Bereket, Niksar Süt Ürünleri ve steak haouse kanseptiyle hizmet veren Ayşe Hanım Izgara’yı da bünyesinde bulunduran Bereket Döner’in Genel Müdürü Müdürü M. Nezif Emek, yeni bir fabrika kurma hazırlığı yaptıklarını söyledi. Halen süt ürünlerini Niksar fabrikasında, döneri ise Hadımköy fabrikasında ürettiklerini belirten Emek “Yeni fabrika için arsa araştırıyoruz. 6 aydır arıyoruz. Yeni fabrika yeri Anadolu Yakası olabilir. Dünyanın en büyük döner fabrikasını kuracağız” dedi. Emek yatırımın yerinin ve boyutunun yıl sonuna kadar şekilleneceğini söyledi. Emek yurtdışında da üretim düşündüklerini belirterek “Avrupa’da da fabrika kurmayı gündemimize aldık” dedi.


Hedef 300 restoran


Halen 55’i İstanbul olmak üzere 67 şube sayısı ile hizmet verdiklerini anlatan Emek  “Türkiye’de açık ara birinciyiz. Dünyada ise 3. sıradayız. Bu yıl en az 40 yeni restoran daha açacağız. Belki 50’yi de görebiliriz. Bu yıl sonunda ise en az 110 restorana ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu. Emek 2018 sonunda ise 300 restorana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Şubelerde ortalama 9 kişi çalıştığını söyleyen Emek “Restoranlarda 700’e yakın çalışan var. Bereket Döner Grubu olarak ise toplam 1.000 çalışana ulaştık” dedi. Şubelerin hepsinin franchise olduğunu belirten Emek “Şu an 10 şehirdeyiz. Hedefimiz Türkiye’nin bütün şehirlerinde en az bir şube açmak. Büfe konsepti başlattık. Bazı şehirlere doğrudan bu konseptle gireceğiz. Franchise bedeli ve cirodan pay almıyoruz. Almak gerektiği için küçük bir rakam alıyoruz. Bütün tedariki biz sağlayıp buradan belli bir kar ediyoruz. 72 şehirde bayi ağımız var. İstanbul dışında ise 4 dört depomuz var” dedi.


Yatırım fonları da dönerin peşinde


Bereket Döner şubelerinin şu an tamamının franchise olduğunu anlatan Emek “Franchise talepleri yoğun. Bazı yatırım fonları bile yatırımcı adayını getirip bize teklif ediyor. Ayrıca helal sertifikamızı bilenler ve ihracat yaptığımız müşteriler de doğrudan geliyor. Ortadoğu ve Türki cumhuriyetlerde franchise vermeyi planlıyoruz. Şu an en az 10 franchise adayı var. 2 yıldır sürekli teklifler alıyoruz ama bekletiyoruz. Önce içerideki sistemi oturtmamız lazım” dedi. Emek ortaklık teklifleri de olduğunu ama şu an düşünmediklerini söyledi.


Ekvator Ginesi’ne döner gönderdik


Geçen yıl 120 milyon ciro yaptıklarını, bu yıl hedeflerinin ise 150 milyon lira olduğunu söyleyen Emek “Geçen sene yüzde 30 büyüdük. Bu yılki hedef yüzde 50” dedi. 2019’a kadar üretimi 2 kat artırmayı planladıklarını, ihracatta ise Ortadoğu ve Afrika’da büyüme hedeflediklerini söyleyen Emek “Şu an 7 ülkeye ihracatımız var. Bunlardan biri de 12 bin km uzaklıktaki Ekvator Ginesi” diye konuştu. Emek ayrıca sos üretimine geçmeyi de planladıklarını belirterek Çorba, pilav ve tatlı gibi ürünler için de ayrı bir fabrikayı gündeme aldıklarını anlattı.


Star


Geri Dön