26 / 04 / 2024

Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde metrekare fiyatları yükselecek

Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde metrekare fiyatları yükselecek

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Kuzey Ege Limanı'nın tamamlanmasıyla Bergama Organize Sanayi Bölgesinde birim metrekare fiyatı 100 avrodan başlayacağını bildirdi



Bergama Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yorgancılar, Bergama Ticaret Odası ziyaretinde, Çandarlı Körfezi'ne yapılacak Kuzey Ege Limanı'nın tamamlanmasıyla bölgenin ticaret merkezi haline geleceğini belirtti. Limanın, özellikle Bergama Organize Sanayi Bölgesi için büyük bir fırsat doğuracağını bildiren Yorgancılar, şunları kaydetti: "Liman projesiyle Bergama Organize Sanayi Bölgesinin çok değerleneceğine inanıyorum. Bergama Organize Sanayi Bölgesi, 18 avroluk birim metrekare fiyatıyla bölgedeki en ucuz organize sanayi bölgeleri arasında yer alıyor. Kuzey Ege Limanı'nın tamamlanmasıyla Bergama Organize Sanayi Bölgesinde birim metrekare fiyatı 100 avrodan başlayacak. Bergama Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrika temelinin atılmasından da mutluluk duyuyorum. Bölge tarım, hayvancılık ve zeytincilik bakımından zengin bir hinterlandda kurulu bulunuyor ve tarımsal işletme yatırımları açısından iyi bir potansiyel barındırıyor."

İzmir ile Atina arasında artan ilişkiler kapsamında, Bergama'nın Midilli'ye yakınlığından faydalanabileceğini vurgulayan Yorgancılar, "Eğer bir Yunan firması Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapıyorsa, bunu rahatlıkla Bergama Organize Sanayi Bölgesinde de yapabilmelidir" ifadelerini kullandı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman ise bölgede ekonomik anlamda sıkıntılar bulunduğunu vurguladı. İş adamları olarak umutlarını yitirmediklerini işaret eden Kahraman, şöyle devam etti: "Bergama ve Bakırçay ekonomisi, içinde çok büyük dinamikleri ve büyüme potansiyelini barındırıyor. Yapılması planlanan Kuzey Ege Limanı da bunlardan biri. Bu liman, bölge ekonomisi kadar  İzmir  sanayisi içinde önemli bir çıkış noktası olacaktır. Bu konuda İzmirli odalar ve iş dünyası ile işbirliği yapmak istiyoruz."
AA


Geri Dön