29 / 03 / 2024

Bergamalılar turistik tesis istiyor!

Bergamalılar turistik tesis istiyor!

Bergamalılar, ilçenin sadece UNESCO miras listesine girmesinin yeterli olmadığını belirterek, kültür merkezi ve otoparkın bir an önce tamamlanmasını, ayrıca turisti çekecek yeni tesislerin şehre kazandırılmasını bekliyor




Bergamalılar, ilçenin sadece UNESCO miras listesine girmesinin yeterli olmadığını belirterek, kültür merkezi ve otoparkın bir an önce tamamlanmasını, ayrıca turisti çekecek yeni tesislerin şehre kazandırılmasını bekliyor


Bergama Belediyesi, ilçenin UNESCO miras listesine girmesini sağlayarak vatandaşın büyük takdirini topladı. Ancak UNESCO'ya girmenin yetersiz olduğunu belirten Bergama sakinleri, kültür merkezi, otopark gibi yarım kalan projelerin tamamlanması gerektiğini vurguluyor.

İlçe halkı özellikle şehre gelen turistlerin konaklaması ve vakit geçirmeleri için butik oteller ve sosyal tesislerin Bergama'ya kazandırılmasını, ayrıca tarihi hanların restorasyonu projelerinin de

hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Turistlerin esnafla bütünleşmesini sağlayacak projeler geliştirilmesi için adımlar atılmasını bekleyen vatandaşlar, Bergama'nın tanıtımına katkı sağlamak ve ilçedeki turizm sektörünü canlandırmak amacıyla geçen sene yaşama geçirilen "Bergama Seni Çağırıyor" projesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ

Sait Tez (Turizmci): Bergama UNESCO'ya girerek ilçe için büyük bir atılım yaptı. Bu Bergama ve çevresi için çok büyük bir kazanç. Tarihi hanların bir an önce restore edilerek hizmete açılmasını istiyoruz.

Lütfi Dalgıç (Berber): Belediyeden genel olarak memnunum ama kültür merkezini bir an önce faaliyete sokmasını istiyoruz. Cuma pazarının açılması üretici için olumlu olacaktır.

Ahmet Bilgin (Şoför): Bergama'da yapılmış bir şey yok. Sadece UNESCO için güzel çalışmalar yapıldı. Ama turist tutmak için hiçbir tesis yok. Turistlerin eğlenebileceği, dinleneceği yerler yok. Turist getiren otobüsler için bir otopark alanı yok. Turistler Akropol, Asklepion'da geziyor ama çarşıya giremiyor. Ne kültür merkezi bitti, ne de otopark.

İrfan Keskin (Taksici): Belediyeden beklentim zamanında yolunu yapsın, çöpünü alsın. Zamanında suyumuzu versin. Bana kültür ve sanat hizmetini versin. Kültür merkezini bir an önce tamamlasın.

Mehmet Gündoğdu (Emekli): Bergama'da kentin gözbebeği olacak kültür merkezi inşaatı olduğu yerde duruyor. Otopark inşaatı yine aynı şekilde

yarım kaldı. Bergama'da hiçbir şey doğru dürüst yapılamıyor. Belediye sokak köpeklerini kısırlaştırıyor. Sokak köpekleri konusunda çalışma yapılmıyor. Başkan seçim öncesi verdiği sözleri tutsun.

Adnan Muştu (Avukat): Belediyenin bu dönemde dikkat çeken bir icraatını hatırlamıyorum. Bergama'da turistleri ilçenin içine çekebilecek cazibe merkezleri yapılmasını istiyorum. Böyle bir çalışma yapılmadığı için esnaf iş yapamıyor. Bergama tarihi bir kent, kültürel miras listesinde yerini aldı. Ama bundan faydalanamıyor. Çünkü yeteri kadar turist çekemiyoruz.

Halil Gündüz (Esnaf): Belediyeden memnun değilim. Kültür merkezi bir yığın gibi kaldı. Sadece çiçekleri ekiliyor. Arka tarafta yapılan bir otopark var. O da Allaha emanet öyle kaldı. Bergama'da yapılan gözle görülen bir şey yok. UNESCO'ya girdik ama turistleri sadece müzenin önünde görüyoruz.

Harun Gezer (Elektrikçi): Seçimden önce planlanan yatırımların çoğu atıl duruyor. Kültür merkezi, otopark 1 yıl oldu hala bitmedi. Bitiş tarihi bile geçti. Yatırımların bir an önce bitmesini bekliyoruz. UNESCO'ya girdik. Bergama'nın ismi dünyaya duyuruldu. İnşallah bir an önce projeler başlar ve Bergama halkı, esnafı para kazanır.

Mehmet Ali Özener (Esnaf): Bergama'da öncelikle geçen yıl yapımına başlanan kültür merkezi ve otopark projesinin bitirilmesini istiyoruz.

Ayrıca UNESCO'ya yakışın çalışmalar yapılması, turistlerin konaklayacağı yerlerin olması gerekir. Sırf UNESCO'ya girmekle bu işler olmuyor. İnsanlarımızın da eğitilmesi lazım. Belediyeden bu yönde çalışmalar bekliyoruz. Tarihi yerlerin de restorasyonu gerekiyor. Bunlar olursa

Bergama kalkınır.

Refik Güneş (Esnaf): Bergama Belediyesi Bütünşehir yasası nedeniyle  İzmir  Büyükşehir Belediyesine bağlandığı için gelirlerinde azalma oldu. Bundan dolayı belediye hizmet edemez duruma gelmiştir. 119 mahallesi oldu bir anda; oralara hizmet götürmekte zorlanıyor.

Rabiye Varol (Emekli): Başkanımız Arasta içindeki organik tarım pazarının ilçemiz için önemli olduğunu görmeli. Yarım kalan kültür merkezi ve otoparkın faaliyete geçmesini istiyoruz.

Necdiye Sarıbaş (Ev kadını): Kültür merkezinin inşaatı, müteahhiti vefat ettiği için yarım kaldı. Bir an önce tamamlanmalı. Genel olarak belediye çalışmalarından memnunum.

Senen Çakır (Öğrenci): Turabey Mahallesi'ndeki sebze halinin yerleşim yerinden uzak bir yere taşınmasını istiyorum. Çünkü çok gürültü ve çevre kirliliği oluyor. Kültür merkezinin bir an önce bitirilip açılmasını istiyoruz. Bergama'da arkadaşlarımızla gidip oturacağımız, eğlenerek hoşça vakit geçireceğimiz, öğrencilere tolerans gösterilen bir yer yok. Bergama öğrenciler için özellikle geceleri ölü bir kent.

Ediz Devcaz: Bergama'nın turizm açısından gelişmesini bekliyoruz. Bu yönde çalışmalar yapılırsa iyi olur. Kültür merkezi bitmedi. Bir an önce tamamlanarak hizmete açılmasını bekliyoruz. Ayrıca Aziz Kocaoğlu Bergama'ya İzmir'den metro hattı yapılana kadar otobüs sözü vermişti. O sözünü yerine getirmesini istiyoruz.




Yeni Asır


Geri Dön