19 / 04 / 2024

Berkosan Şirketi halka arza hazırlanıyor!

Berkosan Şirketi halka arza hazırlanıyor!

Gedik Yatırım Liderliğinde, Berkosan Anonim Şirketi halka arzı 31 Ocak – 1 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleşecek...



GİP'te Piyasa Danışmanı olarak yetkilendirilen GEDİK Yatırım Menkul Değerler A.Ş liderliğinde,  İMKB bünyesinde oluşturulmuş Gelişen İşletmeler Piyasası (GİP)’nda  işlem görecek ilk şirket olan Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret A.Ş.’nin halka arzı, 31 Ocak - 1 Şubat 2011 tarihlerinde İMKB Birincil Piyasa’da gerçekleşecek.

1993 yılında 500 m² kapalı alanda faaliyet göstermek üzere Bursa'da üretime başlamış olan Berkosan A.Ş., bugün itibari ile Tekirdağ Saray'da 10.000 m² kapalı alanda izolasyon ve ambalaj konusunda üretimine devam etmektedir. 200’ü aşkın ürün çeşidi ile hemen tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Faaliyete başladığı günden bugüne yapmış olduğu makine, ekipman ve yatırımları ile sürekli büyüyen Berkosan A.Ş., üretimini yaptığı ürünler konusunda, dünyada önde gelen şirketler arasında yer almayı amaçlamakta.

Berkosan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aldıkaçtı “17 yıldan beri üretmekte olduğu ürünler ile ilgili olarak büyük bilgi ve deneyime sahip olan şirketimiz, üretimini sürdürdüğü bu ürünler ile ilgili dünyadaki gelişmeleri de yakından takip etmekte ve uygulamaktadır. Her zaman olduğu gibi, ilkleri gerçekleştirmeyi ilke edinen şirketimiz, ülkemizde yine bir ilki gerçekleştirerek, gelişmekte olan işletmeler statüsünden,  İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası’nda  halka  açılmaya karar vermiştir. Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem görecek ilk şirket olmaktan ötürü onur duyuyor, halka arzımızın, şirketimiz, yatırımcılar ve Türk Sermaye Piyasası için hayırlı olmasını diliyoruz.  Bu konudaki öncülüğümüzün, ülkemizdeki tüm KOBİ'ler için örnek teşkil edeceğine ve ülkemiz için büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.

Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan TOPAÇ, Berkosan A.Ş’nin halka arzına ilişkin olarak, “Sermaye Piyasalarının geleceğine inanan, çalışmalarını bu yönde sürdüren ve  GİP Piyasa Danışmanı olarak yetkilendirilmiş bir aracı kuruluş olarak, İMKB bünyesinde açılan ve KOBİ’ler için son derece önemli  olduğuna inandığımız  Gelişen İşletmeler Piyasası’nda ilk halka arzı gerçekleştirecek kurum olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu piyasanın, gelişme ve büyüme potansiyeline sahip şirketler için yeni finansal olanakların sağlanacağı ve sermaye piyasalarından yararlanabilecekleri çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.  KOBİ olarak tanımlanan küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin sermaye piyasalarından  fon sağlamak  amacıyla  ihraç edecekleri menkul kıymetlerin işlem görebileceği bir piyasa  olan  GİP’in   2011 yılında yeni halka arzlarla hareketlenmesini bekliyoruz.” dedi.

Halka Arz Özet Bilgileri :

Çıkarılmış Sermaye 4.000.000 TL
Halka Arz Edilecek Toplam Nominal Tutar  4.000.000 TL
   - Sermaye Artırımı 4.000.000 TL
Halka Arz Sonrası Ödenmiş Sermaye 8.000.000 TL
Halka Açılacak Oran % 50
Ek Satış Oranı Yoktur
Tahsisat Yoktur
Halka Arz Şekli Sermaye Artırımı – En İyi Gayret
Halka Arz Yöntemi GİP Birincil Piyasa’da Borsa’da Satış
Talep Toplama Tarihleri  31 Ocak 2011-1 Şubat 2011
Halka Arz Satış Fiyatı 1,85 TL


Geri Dön